Ανδρέας Αθανασόπουλος: Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής CEO της Eurobank

Στη διοικητική ομάδα του ομίλου της Eurobank εντάσσεται ο Ανδρέας Αθανασόπουλος μετά από μακρά και επιτυχημένη πορεία στον όμιλο  Dixons.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ανδρέας Αθανασόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός του μήνα.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος επανέρχεται στην Ελλάδα

από το Λονδίνο που βρίσκεται τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την επιτυχημένη πορεία του στο τιμόνι της Dixons South East Europe – Κωτσόβολος και την αναβάθμισή του στη θέση του Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services στον όμιλο Dixons Carphone το 2018.

Πέραν της αναγνωρισμένης του πορείας τον όμιλο Dixons ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι παλιός γνώριμος του τραπεζικού συστήματος, καθώς είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank EFG , Διευθυντής Μarketing στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ το 2011 έως και το 2013 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνικής Τράπεζας με τομείς εποπτείας τις Διευθύνσεις Κτηματικής Πίστης, Καταναλωτικής Πίστης, Καρτών, Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Καταθετικών και Επενδυτικών Προϊόντων, Marketing και Επικοινωνίας Ομίλου, Τομέα Εξυπηρέτησης Πελατείας και Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών.

Η πορεία του Ανδρέα Αθανασόπουλου στον όμιλο Dixons  από το 2013 οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη Dixons South-East Europe συνοδεύτηκε με σημαντικές επιτυχίες, οδηγώντας την Κωτσόβολος σε πλήρη κερδοφορία και σε διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά μέσω ενός ανασχεδιασμού και επενδύσεων σε όλες τις βασικές λειτουργίες της αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μεταπτυχιακό στη Στατιστική και στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex, διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μεταδιδακτορικό από το London Business School. Έχει εργαστεί ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Warwick (1991-1996) και στο ALBA Graduate School.

Keywords
Αναζητήσεις
ανδρεας αθανασόπουλος τραπεζικός
Τυχαία Θέματα