Αλλάζουν τα δεδομένα στα τιμολογιακά πακέτα της κινητής τα νέα προγράμματα της Vodafone

07:51 4/6/2020 - Πηγή: Mononews

Αλλαγή στη λογική που κυριαρχεί στα τιμολογιακά πακέτα της κινητής τηλεφωνίας φέρνει η Vodafone με τα νέα προγράμματα για ιδιώτες και επιχειρήσεις που ανακοίνωσε.

Προσομοιάζουν με αυτά της σταθερής τηλεφωνίας, ως προς την παροχή απεριόριστης χρήσης του internet, ενώ δεν θέτουν όριο στα λεπτά ομιλίας για τις εθνικές κλήσεις και στον αριθμό των SMS.

Οι καταναλωτές προκειμένου να επιλέξουν

ανάμεσα στα τρία διαθέσιμα για τους ιδιώτες και αντίστοιχα από τα τρία για τις επιχειρήσεις χρειάζεται να λάβουν υπόψη τους τη χρήση που κάνουν γιατί κάθε πακέτο έχει διαφορετικά όρια ως προς την ταχύτητα. Για παράδειγμα ένας συνδρομητής που θέλει να βλέπει video υψηλής ευκρίνειας πρέπει να επιλέξει το μεσαίο ή το μεγάλο πακέτο, ενώ ένας χρήσης που ανοίγει μόνον τα email του ή πλοηγείται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επιλέξει το οικονομικότερο πακέτο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Χάρη Μπρουμίδη, «η Vodafone καινοτομεί στα συμβόλαια κινητής και φέρνει μία νέα εποχή στον τρόπο με τον οποίο πολίτες και επιχειρήσεις θα επικοινωνούν. Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες, με απεριόριστα data, υπηρεσίες φωνής και μηνύματα, αλλά και απεριόριστη πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Αλλάζουμε τα δεδομένα της αγοράς, και με τις νέες δυνατότητες που δίνουμε, διασφαλίζουμε για τους πελάτες μας μία νέα, καινοτόμο και ελεύθερη εμπειρία επικοινωνίας που ήρθε για να μείνει και συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας».

Με ενδιαφέρον αναμένεται το πως θα απαντήσουν η Cosmote και η Wind, αλλά και πως θα εκτιμηθούν τα νέα αυτά τιμολογιακά πακέτα ως προς το κόστος για τον χρήστη. Οι πάροχοι, έως σήμερα, δεν έχουν αλλάξει την τακτική των ονομαστικών (αναρτημένων στην ιστοσελίδα τους) και πραγματικών τιμών (που τελικά δίνουν στον χρήστη κατόπιν εκπτώσεων) στη λογική ότι η πρακτική αυτή έχει ριζωθεί στους καταναλωτές που έχουν την απαίτηση για κάτι καλύτερο όταν έρχονται σε επαφή με τον πωλητή της εταιρείας. Μένει να δούμε αν με τις τιμολογιακές αλλαγές που έγιναν ή θα γίνουν αυτό θα διαφοροποιηθεί.

Ειδικότερα, τα νέα προγράμματα Vodafone Giga Unlimited για ιδιώτες δίνουν απεριόριστες κλήσεις και SMS προς Ελλάδα, ενώ ως προς το internet έχουν ως εξής:

1. Vodafone Giga Unlimited Surf (με ονομαστική τιμή 55 ευρώ μηνιαίως και μέγιστη ταχύτητα έως 2 Mbps) ιδανικό για Browsing στο ίντερνετ και Social Media, εφαρμογές messaging και email, Music streaming υψηλής ποιότητας.

2. Vodafone Giga Unlimited Play (65 ευρώ, μέγιστη ταχύτητα έως 10 Mbps) για HD video streaming, Βίντεοκλήσεις και sharing φωτογραφιών και Download και update εφαρμογών.

3. Vodafone Giga Unlimited Ultra (69 ευρώ και τη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα) για Superfast download, Video streaming υπερυψηλής ευκρίνειας (UHD/4K), Superfast sharing φωτογραφιών και βίντεο και Online Gaming.

Η ταχύτητα επηρεάζει το πόσο γρήγορη είναι η σύνδεση internet στο κινητό. Όσο πιο πολλά είναι τα Mbps, τόσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα του internet. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα μεταβάλλεται καθώς εξαρτάται από τις δυνατότητες της συσκευής, την τοποθεσία, αν είναι εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, τη συμφόρηση του δικτύου (πόσοι δηλαδή χρησιμοποιούν παράλληλα το δίκτυο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) καθώς και την κάλυψη του δικτύου στην κάθε περιοχή.

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις ανακοινώθηκαν από τη Vodafone τρία προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν επίσης απεριόριστες κλήσεις και SMS προς Ελλάδα:

1. Vodafone Giga Business Unlimited Lite (58 ευρώ και έως 2 Mbps) για συνεχή επικοινωνία με χρήση email και εφαρμογών χωρίς όρια, διαρκή χρήση και ανανέωση της εταιρικής σελίδας στα social media, real time επικοινωνία με τους πελάτες στο ψηφιακό περιβάλλον και Πρόσβαση σε ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει ακόμη προστασία της συσκευής με την υπηρεσία Vodafone Secure Net.

2. Vodafone Giga Business Unlimited Μax (68 ευρώ και έως 10 Mbps) το οποίο προσφέρεται την επιχείρηση που θέλει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σε χάρτες, απεριόριστη χρήση εφαρμογών εργασίας από απόσταση, άμεσο sharing μεγάλων αρχείων, ταχύτερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο & video και καλύτερη ποιότητα video HD video streaming και videoκλήσεων. Περιλαμβάνει 200 λεπτά ομιλίας προς διεθνείς προορισμούς και προστασία της συσκευής με την υπηρεσία Vodafone Secure Net.

3. Vodafone Giga Business Unlimited Ultra (74 ευρώ και τη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα) ιδανικό για ανταλλαγή και χρήση μεγάλων αρχείων από παντού, γρήγορη χρήση επαγγελματικών εφαρμογών, υπερυψηλή ποιότητα κλήσεων και βιντεοκλήσεων και Video streaming υπερυψηλής ευκρίνειας (UHD/4K). Περιλαμβάνει απεριόριστο roaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 500 λεπτά ομιλίας προς διεθνείς προορισμούς και προστασία της συσκευής με την υπηρεσία Vodafone Secure Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα