Αυτοί είναι που βάζουν εγγύηση τα σπίτια τους για να βγει από τη φυλακή ο Τηλέμαχος Λαβίδας

Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται, ρητό που επιβεβαιώνεται πλήρως στην περίπτωση του Τηλέμαχου Λαβίδα.

Όπως αποκαλύπτει το mononews.gr, σύμφωνα με τη νέα πρόταση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του κ. Λαβίδα με στόχο να βγει από τη φυλακή και να συνεχίσει μεν να κρατείται αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του τον Ιανουάριο, την εγγυητική των 25 εκατ. δολαρίων συνυπογράφουν οι δίδυμες αδελφές του Τηλέμαχου Λαβίδα, Δανάη-Αλεξάνδρα και Φαίδρα-Ελένη, οι οποίες δηλώνουν πολίτες ΗΠΑ,

ζουν στη Νέα Υόρκη, αποφοίτησαν προσφάτως από το UCLA και φοιτούν σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης.

Εγγυήτρια εμφανίζεται, όμως, και η μητέρα του Τηλέμαχου Λαβίδα, Λουκία, η οποία ζει μεγάλα διαστήματα στη Νέα Υόρκη.

Πέραν αυτών, ως εγγυήτρια δηλώνεται επίσης η σύζυγός του και μητέρα της 16 μηνών κόρης τους, Κατερίνα Ρανταέλι-Λαβίδα, μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ, κάτοχος πράσινης κάρτας και έγκυος στο δεύτερο παιδί, το οποίο αναμένεται να έρθει στον κόσμο τον προσεχή Μάιο.

Την ίδια εγγυητική συνυπογράφει και η άλλη αδελφή του Τηλέμαχου, Έλλη-Μαρία (Μαρίλη) Λαβίδα, απόφοιτη του Princeton, η οποία κάνει πρακτική στην Ελλάδα αλλά περνά πολύ χρόνο στη Νέα Υόρκη και σκοπεύει να μείνει στην αμερικανική μητρόπολη μέχρι και τον Ιανουάριο ή όσο διαρκεί η δικαστική περιπέτεια του αδελφού της.

Επίσης, για 1 εκατ. δολάρια επιπλέον, εγγυητές για τον κ. Λαβίδα μπαίνουν ο κ. Τζέιμς Χριστόπουλος, στενός φίλος και πρώην συμφοιτητής και συγκάτοικός του στο πανεπιστήμιο Columbia, στέλεχος σε fund της Νέας Υόρκης, ο κ. Ρωμανός Φέσσας, επίσης συμφοιτητής του Τηλέμαχου Λαβίδα στο Columbia, κάτοχος MBA από το Harvard, καθώς και ο κ. Χάρης Δημαράς, καθηγητής Μουσικής και αδελφός του συζύγου της Μαρίλης Λαβίδα, οι οποίοι βάζουν ουσιαστικά εγγύηση τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τον φίλο τους στη δύσκολη αυτή ώρα.

Ρωμανός Φέσσας

Ακόμη στο πλευρό του κ. Λαβίδα βρίσκεται και ο κ. David Steinhardt, κάτοικος Νέας Υόρκης, συνιδρυτής του Clarity Capital, o οποίος συμμετέχει στο Natan Fund και ως επενδυτής στην εταιρεία Mediterra του Τηλέμαχου Λαβίδα.

Χάρης Δημαράς. Καθηγητής Μουσικής στο Ithaca College

Υπενθυμίζεται πως ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο διεθνές κύκλωμα insider trading που ερευνούν οι αμερικανικές Αρχές, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας κατηγορείται ότι έπαιρνε εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals από τον πατέρα του, Θανάση Λαβίδα, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ariad και διευθύνοντα σύμβουλο της Lavipharm, τις οποίες, στη συνέχεια, περνούσε τον φίλο του, Γιώργο Νίκα, που, με τη σειρά του, τις χρησιμοποιούσε για να βγάλει τελικά σχεδόν 2 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, ο Τηλέμαχος Λαβίδας αρνείται ότι έκανε κάποια αξιόποινη πράξη, ενώ για τον πατέρα Λαβίδα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται επίσης πως η Αμερικανίδα δικαστής Denise Cote απέρριψε, σε πρώτη φάση, την πρόταση των δικηγόρων του Τηλέμαχου Λαβίδα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 δολαρίων, με το σκεπτικό ότι υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό. Αντιθέτως, διέταξε την προφυλάκισή του στις ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν.

The post Αυτοί είναι που βάζουν εγγύηση τα σπίτια τους για να βγει από τη φυλακή ο Τηλέμαχος Λαβίδας appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα