Η μετοχή με απόδοση 1.900% από τις αρχές του έτους

Η μετοχή με την καλύτερη απόδοση από τις αρχές του έτους στη Νότια Κορέα έχει καταγράψει κέρδη 1.900%, καθώς πλήθος ιδιωτών επενδυτών πόνταραν σε μία εταιρεία που κάνει δοκιμές για να ανακαλύψει τη θεραπεία για τον κορονοϊό.

Η χρηματιστηριακή αξία της  Shin Poong Pharmaceutical Co. εκτινάχθηκε στα 7,8 τρισεκατομμύρια γουάν (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από περίπου 380 δισεκατομμύρια γουάν στις αρχές του έτους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ

των μετοχών της χώρας για το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν από 58 χρόνια και ήταν κάποτε ήταν γνωστή ως κατασκευάστρια φαρμάκων για τα παρασιτικά σκουλήκια, διεξάγει αυτή την περίοδο κλινική δοκιμή φάσης 2 του φαρμάκου της για την ελονοσία Pyramax ως θεραπεία για την Covid-19. Η φαρμακευτική έχει λάβει τόσες πολλές ερωτήσεις για το φάρμακο, ώστε αναγκάστηκε να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της δήλωση με την οποία προειδοποιεί τους καταναλωτές για μη ορθή χρήση του φαρμάκου, καθώς δεν έχει ακόμη εγκριθεί ως θεραπεία για τον κοροναϊό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg, τηλεφωνικά.

Η παγκόσμια αύξηση των ιδιωτών επενδυτών φέτος λόγω του ελεύθερου χρόνου από τα lockdown και των χαμηλών επιτοκίων ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Νότια Κορέα, όπου οι traders πραγματοποιούν πάνω από το 80% των συναλλαγών τους τελευταίους μήνες. Η Biotech ήταν ένας από τους αγαπημένους στόχους, με άπειρους επενδυτές να συσσωρεύονται σε εταιρείες του κλάδου υγείας, όλων των μεγεθών. Η Shin Poong είναι η δεύτερη εταιρεία με τις περισσότερες συναλλαγές στο δείκτη αναφοράς Kospi για φέτος, μετά τη Samsung Electronics Co.

Το Pryamax δεν είναι το μόνο φάρμακο για την ελονοσία που εξετάζεται στο πλαίσιο της αναζήτησης θεραπείας για τον κορονοϊό. Στις Η.Π.Α. η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μετά από προτροπή του προέδρου Τραμπ στράφηκε τον περασμένο Μάρτιο στην υδροξυχλωροκίνη για την αντιμετώπιση του Covid-19, ωστόσο η έγκριση ανακλήθηκε στον Ιούνιο, όταν μελέτες έδειξαν ότι δεν λειτούργησε. Το Pryamax, το οποίο χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά φάρμακα, εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει τις δοκιμές του για τον Covid-19 τον Δεκέμβριο.

Εκτός από το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Shin Poong λόγω του φαρμάκου, η μετοχή της εταιρείας ευνοήθηκε και από την προσθήκη της, τον περασμένο μήνα, στον MSCI Korea Index. Η μετοχή, που δεν καλύπτεται από τους αναλυτές, διαπραγματεύεται πάνω από 4.200 φορές τα περυσινά κέρδη.

«Η μετοχή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Κορέα λόγω αφενός μεν της εξάπλωσης του ιού αφετέρου δε των χαμηλών επιτοκίων», δήλωσε ο Jeon Kyung-Dae της Macquarie Investment Management Korea. «Οι ιδιώτες επενδυτές αγοράζουν τη μελλοντική αξία της εταιρείας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα