Άφησαν την καραντίνα και βγήκαν βόλτα: 1.155 παραβάσεις την 25η Μαρτίου για άσκοπες μετακινήσεις

Ορισμένοι αποφάσισαν να πάρουν την βόλτα τους με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ανεξαρτήτως του ότι η χώρα βρίσκεται στον κυκλώνα της πανδημίας του νέου κορονοϊού

Περί τις 1.155 παραβάσεις του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού κατέγραψε χθες, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα

με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

-Αττική 333
-Θεσσαλονίκη 124
-Ιόνια Νησιά 106
-Κρήτη 97
-Πελοπόννησο 76
-Κεντρική Μακεδονία 73
-Ήπειρο 66
-Θεσσαλία 65
-Στερεά Ελλάδα 50
-Νότιο Αιγαίο 49
-Δυτική Ελλάδα 48
-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 47
-Βόρειο Αιγαίο 15 και
-Δυτική Μακεδονία 6.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι από την έναρξη του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, την Δευτέρα, 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.950 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Χθες, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση.

Οι συλλήψεις έγιναν στις εξής περιοχές:

-Στο Νότιο Αιγαίο 2,

-στην Αττική 1,

-στην Κεντρική Μακεδονία 1,

-στην Ήπειρο 1 και

-στα Ιόνια Νησιά 1.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την Ελλάδα 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα