Wells Fargo: Απέλυσε πάνω από 100 υπαλλήλους που καταχράστηκαν χρήματα από το πρόγραμμα αρωγής επιχειρήσεων για την πανδημία

Στην απόλυση πάνω από 100 υπαλλήλων προχώρησε η Wells Fargo, οι οποίοι πιάστηκαν να έχουν καταχραστεί κεφάλαια από το πρόγραμμα αρωγής για τις συνέπειες της πανδημίας στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματος.

Η Wells Frago βρήκε υπαλλήλους που υπεξαίρεσαν κεφάλαια από τον αρμόδιο κυβερνητικό οργανισμό για τις  μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ,

(Small Business Administration – SBA) «κάνοντας ψευδείς δηλώσεις κατά την υποβολή αίτησης για το ταμείο ανακούφισης από τον κορονοϊό», σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Η κατάχρηση συνδέθηκε με το πρόγραμμα Economic Injury Disaster Loan της SBA, το οποίο προσέφερε επιχορηγήσεις έως 10.000 δολαρίων και δάνεια χαμηλού επιτοκίου σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Οι υπάλληλοι λειτούργησαν εκτός των ρόλων τους στην τράπεζα, σύμφωνα με το σημείωμα.

«Έχουμε τερματίσει την εργασία αυτών των ατόμων και θα συνεργαστούμε πλήρως με Αρχές για την επιβολή του νόμου», δήλωσε ο David Galloreese, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων της Wells Fargo.

Οι ενέργειες της Wells Fargo έρχονται μετά την ανακάλυψη από τη JPMorgan Chase & Co. ότι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της αξιοποίησαν το πρόγραμμα EIDL και δεκάδες το έκαναν ακατάλληλα, οδηγώντας και αυτήν σε ανάλογες απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα