Warren Buffett: Επενδύσεις άνω των 35 δισ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο από την Berkshire Hathaway

Ο Warren Buffett δέχτηκε έντονη κριτική για το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε την τεράστια ρευστότητα που είχε η Berkshire Hathaway όταν οι αγορές σημείωσαν βουτιά την περασμένη άνοιξη λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, η γνωστή επενδυτική εταιρεία πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας αγορές μετοχών, επαναγορές τίτλων και συμφωνίες αξίας άνω των 35 δισ. δολαρίων, το περασμένο τρίμηνο.

Σύμφωνα με άρθρο του Business

Insider, η Berkshire ξόδεψε 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορές μετοχών κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η αγορά μετοχών της Bank of America αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η επένδυση 735 εκατομμυρίων δολαρίων στην Snowflake και η επένδυση ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις AbbVie, Bristol Myers Squibb, Merck και Pfizer.

Η Berkshire αποκάλυψε επίσης τον Αύγουστο ότι απέκτησε μερίδια 5% σε πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες κατά τους προηγούμενους 12 μήνες,  επένδυση ύψους περίπου 5 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, εξασφάλισε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για να μην αποκαλύψει μία από τις μετοχές στις οποίες επένδυσε το τελευταίο τρίμηνο, υποδηλώνοντας ότι χτίζει μια μυστική θέση.

Ο Buffett και η ομάδα του προχώρησαν ακόμη σε αγορές μετοχών της Berkshire. Ειδικότερα πραγματοποίησαν επαναγορές μετοχών αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την περίοδο των τριών μηνών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ προηγούμενου τριμήνου που είχαν διαθέσει 5,1 δισ. δολάρια για επαναγορές τίτλων.

Κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, ο μεγαλοεπενδυτής έκλεισε και δύο νέες συμφωνίες.

Η Berkshire προχώρησε στην εξαγορά των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου της Dominion Energy, καταβάλλοντας 4 δισ. δολάρια σε μετρητά και αναλαμβάνοντας 5,7 δισ. δολάρια από το χρέος του ενεργειακού ομίλου.

Επίσης, συμφώνησε να βοηθήσει στην χρηματοδότηση της εξαγοράς της ION Media από την Scripps, διαθέτοντας στον τηλεοπτικό οργανισμό 600 εκατομμύρια δολάρια και λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές και warrants μετοχών αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί η εταιρεία του Buffett να διέθεσε σχεδόν 18 δισ. δολάρια για αγορές μετοχών το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο προχώρησε και σε πωλήσεις μετοχών ύψους 12,8 δισ. δολαρίων.

Για παράδειγμα πούλησε πάνω από το 95% των μετοχών της JPMorgan που είχε στο χαρτοφυλάκιο της, σχεδόν το μισό ποσοστό που κατείχε στην Wells Fargo και αποχώρησε, μετά από 20 και πλέον χρόνια, από την επένδυση που είχε στην Costco.

Elon Musk εναντίον Warren Buffett: Πώς η Tesla απειλεί την Berkshire Hathaway

Warren Buffett: Το τελευταίο επενδυτικό στοίχημα που κέρδισε ο «σοφός της Ομάχα»

Warren Buffett: Γιατί ο μεγαλοεπενδυτής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αμφιλεγόμενη αγορά φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα