Wall Street: Συνεχίζει για δεύτερη μέρα στο «κόκκινο», ισχυρές πιέσεις στον Dow Jones

Στο «κόκκινο» άνοιξαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας την αρνητική εικόνα που προκάλεσε η βουτιά των τεχνολογικών μετοχών τη Δευτέρα. Μια πτώση που προκάλεσε αρνητικό κλίμα και στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

Η προσοχή των επενδυτών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο βρίσκεται ξανά στραμμένη στον πληθωρισμό, την ώρα που αναμένεται μια εκτόξευση της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα. Ο φόβος των επενδυτών έχει να κάνει με την υποστηρικτική πολιτική χαμηλών επιτοκίων των κεντρικών

τραπεζών με αφορμή την πανδημία, η οποία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα σε περίπτωση που ο πληθωρισμός εκτοξευθεί με ταχύτερους του αναμενόμενου ρυθμούς.

Έτσι η αγορά παρακολουθεί με ανησυχία την αύξηση των τιμών που παρατηρείται σε διάφορα εμπορεύματα (με τελευταίο το άλμα στις τιμές των συμβολαίων βενζίνης, μετά την κυβερνοεπίθεση κατά του αγωγού της Colonial Pipeline), ενώ  στρέφει το ενδιαφέρον της σταδιακά από τις μετοχές της τεχνολογίας (οι οποίες ευνοήθηκαν από τα χαμηλά επιτόκια) σε μετοχές που αναμένεται να ευνοηθούν από την άνοδο της ανάπτυξης.

Αυτή η σταδιακή στροφή που παρατηρείται έχει ενισχύσει την ανησυχία για ένα πιθανό ξεφούσκωμα της αγοράς της τεχνολογίας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως παρά τα εντυπωσιακά ρεκόρ που παρουσίασαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, η αντίδραση των επενδυτών ήταν χλιαρή, με πολλές φορές τις μετοχές να υποχωρούν αμέσως μετά τις εντυπωσιακές ανακοινώσεις.

Σε αυτό το κλίμα, και αναμένοντας τις αυριανές ανακοινώσεις για την πορεία των τιμών στις ΗΠΑ, η Wall Street, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, κινείται με απώλειες με τον Dow Jones να κινείται στις 34.362,05 μονάδες, με απώλειες 1,10%, τον S&P 500 στις  4.147,81 μονάδες, με πτώση 0,97%  και τον Nasdaq στις  13.273,89 μονάδες, με απώλειες -0,95%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόλις 3 κινούνται σε θετικό έδαφος (Amgen +1,15%, Procter & Gamble +0,42% και Merck & Co. +0,31%). Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Home Depot (-2,69%), Boeing (-2,57%) και Apple (-2,19%).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Συνεχίζει, Dow Jones,Wall Street, synechizei, Dow Jones