Wall Street: Πτώση στον απόηχο του ΔΝΤ – Αγωνία για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη τη συνεδρίαση τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,34% στις 34.378,34 μονάδες, ο S&P 500 στις 4.350,65 μονάδες με απώλειες -0,24% ενώ ο Nasdaq στις 14.465,92 μονάδες με πτώση -0,14%.

H Wall Street αναμένει με ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τις τιμές καταναλωτή

για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση 0,3%. Παράλληλα αναμένονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC καθώς και τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών, με τη JPMorgan να είναι η πρώτη που αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο. Οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στις επιπτώσεις των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του πληθωρισμού πάνω στα αποτελέσματα και τις προβλέψεις των εταιρειών.

Την ίδια ώρα, η αγορά είδε με προβληματισμό το ΔΝΤ να προειδοποιεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομιας η οποία φαίνεται να αναπτύσεται με χαμηλότερο ρυθμό, καθώς ο πληθωρισμός εντείνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με το Ταμείο, η παγκόσμια ανάπτυξη για το 2021 τοποθετείται πλέον στο 5,9% από 6% που προέβλεπαι προηγουμένως. Το ΔΝΤ βλέπει επίσης ο πληθωρισμό στις πλούσιες χώρες να φτάνει το 2,8% το 2021 και στο 2,3% το 2022.

Για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το ΔΝΤ μείωσε την εκτίμησή του για το 2021 στο 6% από 7% προηγουμένως.

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές ασχολήθηκαν ξανά με τα στοιχεία της αγοράς εργασίας, με τις ανοιχτές θέσεις εργασίας να υποχωρούν κατά 659.000 στις 10,4 εκατ. στο τέλος του Αυγούστου, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 439.000 στις 6,3 εκατομμύρια.

Παράλληλα, ο δείκτης αισιοδοξίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων υποχώρησε κατά μία μονάδα στις 99,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Κύριος λόγος θεωρούνται τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες που πλήτουν τις επιχειρήσεις.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημεώισαν οι Nike (2,04%), Salesforce (1,92%) και American Express (0,84%). Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Verizon (-1,63%), Amgen (-2,33%) και Intel (-2,38%).

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Μάχη για τις μετοχές της Ελλάκτωρ, πάρτι σε Coca Cola και επιστροφή αγοραστών στη ΔΕΗ

CureVac: Εγκαταλείπει το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της Covid-19

Keywords
Τυχαία Θέματα