Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, πιέσεις ξανά στις τεχνολογικές μετοχές

17:34 5/3/2021 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, σε μια προσπάθεια αντίδρασης στην πτώση των προηγούμενων ημερών, έχοντας ως στήριξη τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, την ώρα που η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου συνεχίζει να προβληματίζει την αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, κατέγραψα αύξηση κατά 379.000 των θέσεων εργασίας των Φεβρουάριο, με τον δείκτη ανεργία να υποχωρεί κατά 6,2%, ενώ ανοδικά αναθεωρήθηκαν τα στοιχεία του για τον Ιανουάριο

στις 166.000 θέσεις εργασίας.  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 200.000 θέσεις εργασίας.

Από την άλλη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται στο +1,57%, έπειτα και από τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος παραδέχθηκε πως αναμένεται αύξηση του πληθωρισμού. Προσπαθώντας να καθησυχάσει την αγορά ανέφερε πως η FED δεν σκοπεύει να αυξήσει τα μηδενικά της επιτόκια. Παράλληλα ανέφερε πως η FED παρακολουθεί την άνοδο των αποδόσεων και πως δεν πρόκειται να μείνει άπραγη, ωστόσο δεν έκανε κάποια ξεκάθαρη αναφορά σε πιθανές κινήσεις αναπροσαρμογής του προγράμματος αγοράς ομολόγων και χρεογράφων.

Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων επανήλθαν σε ανοδικό έδαφος, πιέζοντας τις μετοχές και κυρίως αυτές των τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες έχουν μεγαλύτερες ανάγκες φθηνού δανεισμού.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της αγοράς την Παρασκευή, ο Dow Jones κινείται στις 31.040,14 μονάδες, με απώλειες 0,38%, ο S&P 500 κινείται στις 3.771,43 μονάδες, με άνοδο 0,08%, ενώ ο Nasdaq στις 12.602,51 μονάδες,  με απώλειες -0,95%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα