Wall Street: Με απώλειες το άνοιγμα της Τρίτης, στα ύψη η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

Στο κόκκινο κινούνται στο άνοιγμα της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την ανησυχία για την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων να έχει επιστρέψει πάνω από την αγορά.

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου κινείται αυτή την ώρα στο επίπεδο του 1,75%, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει στο 1,77% σημειώνοντας νέο ρεκόρ 14 μηνών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει το νέο πακέτο ύψους 3 με 4 δισ. δολαρίων, με έμφαση στα έργα υποδομών, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη. Μάλιστα, για τη χρηματοδότηση του πακέτου

θα υπάρξουν αντίστοιχες αυξήσεις φόρων στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα η μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδειξε ότι τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer που βασίζονται στο mRNA διέκοψαν όχι μόνο τη μόλυνση, αλλά και τη μετάδοση του Covid-19 στο 90% των περιπτώσεων. Το σχέδιο εμβολιασμού των Ηνωμένων Πολιτειών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, με τα δεδομένα του CDC να δείχνουν ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 143 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, με περισσότερα από 93 εκατομμύρια άτομα να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και περισσότερα από 51 εκατομμύρια να έχουν εμβολιαστεί πλήρως..

Η προσοχή θα παραμείνει την Τρίτη στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες γνώρισαν απώλειες τη Δευτέρα μετά την αναγκαστική ρευστοποίησης των θέσεων του hedge fund Archegos.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 33.098,02 μονάδες, με απώλειες -0,22%, ο S&P 500 στις 3.951,89 μονάδες, με πτώση -0,48% ενώ ο Nasdaq  στις 12.944,69 μονάδες, με απώλειες -0,88%.

Keywords
Τυχαία Θέματα