Wall Street: Ισχυρά ανοδικό ξεκίνημα παρά το ρεκόρ ανέργων – Στο +3,4% ο Dow Jones

Με ανοδικές τάσεις άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, παρά τα αρνητικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για την αγορά εργασίας.

Οι επενδυτές παίρνουν ώθηση από το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, του οποίο,  παρά τις επιφυλάξεις των Ρεπουμπλικανών και τις απειλές των Δημοκρατικών, πήρε την έγκριση της Γερουσίας, και την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πάντως, τα στοιχεία από τις νέες αιτήσεις για επίδομα

ανεργίας δείχνουν μια πρωτοφανής αύξηση στα 3,28 εκατ. άτομα την προηγούμενη εβδομάδα, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Μάλιστα πολλοί φοβούνται πως αυτή είναι μόνο η αρχή και πως τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν μαζικές απολύσεις καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις και εργοστάσια κλείνουν λόγω του κορονοϊού.

Από την άλλη, ο  επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, δεσμεύθηκε μιλώντας στο NBC ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να δανείζει χρήματα με «επιθετικό τρόπο» για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της επιδημίας, υποσχόμενος πως τα «πυρομαχικά της τράπεζας δεν πρόκειται να εξαντληθούν».

Αυτή τη στιγμή,  (4:14 ώρα Ελλάδας), και καθώς πλησιάζει να ολοκληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των αγορών στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κινείται στις 21.918,35 μονάδες με άνοδο 3,39%, ο  S&P 500 στις 2.557,94 μονάδες με άνοδο 3,33% ενώ ο Nasdaq στις 7.589,81 μονάδες με άνοδο 2,78%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο αυτή της Walmart κινείται με πτώση -1,04%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει για δεύτερη ημέρα η μετοχή της Boeing με άνοδο +11,62%.

Keywords
Τυχαία Θέματα