Wall Street Journal: Το FBI βρήκε απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Τραμπ

Δημοσίευμα της Wall Street Journal επισημαίνει πως το FBI εντόπισε άκρως απόρρητα έγγραφα κατά την επιδρομή στο Μαρ-α-Λάγκο, την εξωτική κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλά από τα έγγραφα αυτά έπρεπε να φυλλασσόνται σε συγκεκριμένες κυβερνητικές υπηρεσίες. Όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα, οι πράκτορες του FBI πήραν μαζί τους από

την έπαυλη του Τραμπ περίπου 20 κούτες με έγγραφα , μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα.

Τέσσερις ομάδες άκρως απόρρητων εγγράφων

Μεταξύ του υλικού που συνέλλεξαν οι πράκτορες ήταν τέσσερις ομάδες εγγράφων με τον χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο», τρεις ομάδες με τον χαρακτηρισμό «απόρρητο» και άλλες τρεις με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό».

Την Πέμπτη η Washington Post μετέδωσε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγε έρευνα στην έπαυλη του Τραμπ. Οι δικηγόροι του Τραμπ έχουν υποστηρίξει ότι ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε την εξουσία που του έδινε η θέση του για να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Τι είχε αναφέρει ο Τραμπ για την έρευνα

Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ο Τραμπ ανέφερε στη νεοφυή πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε, το Truth Social, πως “το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη”, εξισώνοντάς το με τις αντιπαραθέσεις που ενέπλεκαν τη Ρωσία, με μια έρευνα από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ και τις δύο παραπομπές του σε δίκη. “Κάποιοι άθλιοι άνθρωποι εμπλέκονται”, είπε.

Ο Τραμπ δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του περί “απάτης” ή τον ισχυρισμό του επίσης ότι τα στοιχεία είχαν ‘φυτευτεί’. “Γιατί το FBI δεν επέτρεψε την έρευνα χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο παρουσία του δικηγόρου μας, ή άλλων;” είπε ακόμη ο Τραμπ στο Truth Social.

Η έρευνα στην κατοικία του ήταν μέρος μιας έρευνας που διεξάγεται για το εάν ο Τραμπ αφαίρεσε παράνομα αρχεία από τον Λευκό Οίκο όταν αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2021, μερικά από τα οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει πως είναι απόρρητα.

Διαβάστε επίσης

Απάτη το θέμα με τα πυρηνικά κατά τον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος του αντιπροέδρου της Παραγουάης για διαφθορά

Ελ Εριάν: «Παραμένει ο κίνδυνος της ύφεσης για τις ΗΠΑ»

Keywords
Τυχαία Θέματα