Skyserv: Αναστέλλει τις εργασίες της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Μετά την Swissport, και εταιρεία Skyserv ανακοινώνει ότι προχωρά στην αναστολή των εργασιών της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα,

μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τον κλάδο των αερομεταφορών στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του τονίζοντας ότι την εποχή αυτή η μείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ξεπερνά το 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές ημερομηνίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Skyserv

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τον κλάδο των αερομεταφορών στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από τη μείωση της κίνησης στα αεροδρόμια είναι τεράστιο και απειλεί τη βιωσιμότητα ολόκληρου του κλάδου. Είναι ενδεικτικό ότι την εποχή αυτή η μείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ξεπερνά το 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές ημερομηνίες.

Η Skyserv – όπως και οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως – είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε κινήσεις που θα συμβάλλουν στο να αντιμετωπιστεί η κρίση με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο και να μπορέσουν να διασφαλιστούν σε βάθος χρόνου οι θέσεις εργασίας της εταιρείας.

Για το λόγο αυτό προχωρά στην αναστολή των εργασιών της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί.

Για όσο διαρκεί η αναστολή, η εταιρεία θα καλύπτει βασικές λειτουργίες, όπως η συντήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας (cargo), η εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών και η κάλυψη έκτακτων αναγκών, μέσα από την εκ περιτροπής εργασία του 10% του προσωπικού της.

Θεωρούμε ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό ότι ο κλάδος της επίγειας εξυπηρέτησης έχει υπαχθεί στους τομείς εκείνους που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα καλυφθούν από τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κρίση αυτή δεν θα κρατήσει πολύ, ότι σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Και είμαστε βέβαιοι ότι κάνοντας τώρα αυτά που πρέπει αυξάνουμε τις πιθανότητες η επόμενη μέρα να μας βρει όλους στα καθήκοντά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα