Samsung: Επενδύσεις 360 δισ. δολάρια σε τσιπ και βιοτεχνολογία

Ο όμιλος Samsung σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες πάνω από 30% στα 360 δισ. δολάρια έως το 2026, προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις του.

Ο κολοσσός — του οποίου οι μονάδες από τη Samsung Electronics έως τη Samsung Biologics κυριαρχούν στην οικονομία της Κορέας — υποσχέθηκε να δημιουργήσει 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2026, κυρίως σε ημιαγωγούς και βιοφαρμακευτικά

προϊόντα.

Η Samsung, με επικεφαλής τους γόνους μιας από τις παλαιότερες και πλουσιότερες οικογένειες της Κορέας, είναι μια από τις λίγες λεγόμενες chaebol – μεγάλες παραδοσιακές βιομηχανίες – που δρομολογούν επενδυτικά σχέδια, καθώς ο νέος πρόεδρος της χώρας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Ο Πρόεδρος Yoon Suk Yeol, ο οποίος ξεκίνησε την πενταετή θητεία του στις 10 Μαΐου, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων και τους κατέστησε βασικό πυλώνα στα σχέδια του για την οικονομική ανάπτυξη.

Την Τρίτη, και η Hyundai Motor Group, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δαπανήσει 63 τρισεκατομμύρια γουόν μέχρι το 2025 σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ρομποτική, η τεχνολογία της αεροπορίας και τα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο.

«Είναι ένας κλασικός τρόπος των κορεατικών εταιρειών να απευθύνονται σε έναν νέο πρόεδρο», δήλωσε η Park Ju-gun, επικεφαλής του Leaders Index, ενός ερευνητικού ινστιτούτου με έδρα τη Σεούλ. «Οι επενδυτές πρέπει να ελέγξουν εάν το μέγεθος των επενδύσεων που υποσχέθηκαν θα εκτελεστεί πραγματικά ή όχι».

Το πρόσφατο επενδυτικό σχέδιο του ομίλου Samsung, έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του στελέχους της Jay Y. Lee. Ο επικεφαλής του όμιλου ετερογενών δραστηριοτήτων, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις αρχές του έτους.

Ο κολοσσός εστιάζει την προσοχή του στην τεχνολογική ναυαρχίδα του, την Samsung Electronics, το μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones, οθονών, τσιπ μνήμης και καταναλωτικών συσκευών στον κόσμο, στην οποία όπως ανακοίνωσε πέρυσι, θα επενδύσει 151 δισ. δολάρια έως το 2030.

Η Samsung Electronics κατασκευάζει ένα προηγμένο εργοστάσιο τσιπ ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας.

Διαβάστε ακόμη:

Air France-KLM: Προχωρά στην πώληση νέων μετοχών αξίας 2,4 δισ. δολαρίων
Keywords
Τυχαία Θέματα