SEE Gaming: Οι ομολογιούχοι αποφάσισαν παμψηφεί την καταγγελία του ομολογιακού δανείου των €2,5 εκατ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των ομολογιούχων της SEE Gaming, εταιρία συμφερόντων του Αλέξανδρου Φουρλή, όπου και αποφασίσθηκε παμψηφεί, όπως αναμενόταν, η καταγγελία του ομολογιακού δανείου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ της εταιρίας.

Μάλιστα, πολλοί εκ των ομολογιούχων υποστηρίζουν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του Αλέξανδρου Φουρλή, κατηγορώντας τον ότι έχει «τραβήξει» από το ταμείο της εταιρίας ποσό που αγγίζει το 1,47 εκατ. ευρώ. Οι ομολογιούχοι ζητούσαν να ενημερωθούν για αν ο πρόεδρος και CEO κ. Αλέξανδρος

Φουρλής είχε επιστρέψει στη SEE Gaming ποσό ύψους 1,47 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή είχε λάβει από την εταιρεία και θα το επέστρεφε έως το τέλος του 2019 (απαντήθηκε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε επιστραφεί).

Το ομολογιακό δάνειο είναι άμεσα και πλήρως απαιτητό ενώ δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του κ. Φουρλή καθώς σαν όρος στο συμβόλαιο του δανείου περιλαμβάνεται προσωπική εγγύηση του επιχειρηματία για την αποπληρωμή του.

Η εταιρία, δεν είχε καταβάλει το κουπόνι του Ιουλίου και στην Γενική Συνέλευση της 10ης Αυγούστου η διοίκηση της εταιρίας είχε δηλώσει πως το κουπόνι θα πληρωνόταν μέχρι την σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

Το εν λόγω εταιρικό ομόλογο διαπραγματεύεται στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Η SEE Gaming δραστηριοποιείται στην πρακτόρευση τυχερών παιχνιδιών μέσω VLTs σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και για τη ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας είχε αντλήσει μέσω κοινού ομολογιακού δανείου (διάρκεια 5+1 έτη, κουπόνι 6%) γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Φουρλής είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AUTOMATE A.E., Πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας ΕΥΡΩΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Ε., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. των εταιρειών FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών FOURLIS TRADE Α.Ε.Β.Ε. και PRIME TELELECOM A.E.

Η SEE Gaming δεν είχε εκδώσει τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις της για την οικονομική χρήση 2019, οι οποίες ούτε μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί. Οι επενδυτές αγωνιούσαν για το μέλλον της SEE Gaming, καθώς πληροφορούνταν ανεπίσημα από κύκλους της αγοράς για δυσμενείς εξελίξεις και γνώριζαν ότι στις 30/6/2019 (τελευταίες δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις) τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-1,45 εκατ. ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
SEE Gaming,€25