Roadshow Χρηματιστηρίου: Ανήσυχοι οι ξένοι για τα δάνεια σε αναστολή, ενδιαφέρον για ΑΔΜΗΕ

Πειστικές απαντήσεις από τις διοικήσεις των τραπεζών που συμμετείχαν στο διαδικτυακό  roadshow του Χ.Α. ζητούσαν οι ξένοι  fund managers.

Σύμφωνα με Έλληνες διαχειριστές που συμμετείχαν στο roadshow, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επαγγελματίες για τις παρουσιάσεις των τραπεζών.

Οι ερωτήσεις τους επικεντρώνονταν γύρω από τα δάνεια ύψους 25 δισ. ευρώ που βρίσκονται σήμερα σε αναστολή, επικεντρώνοντας στο αν θα  παγιωθούν,

δηλαδή δεν πληρωθούν και προστεθούν στο σωρό των κόκκινων δανείων που οδήγησαν τις τράπεζες στη σημερινή δύσκολη θέση.

Επίσης, επισήμαιναν στις διοικήσεις των τραπεζών τον κίνδυνο να παγιωθούν σε… απλήρωτα τα δάνεια σε αναστολή, αν το καθεστώς αυτό ισχύσει και για κάποιους μήνες το 2021.

Την ίδια ώρα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν πληροφορίες για εισηγμένες, όπως η Ελλάκτωρ, μετά την αλλαγή στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας και την απόκτηση ποσοστού πάνω από 5% από τον ολλανδικό όμιλο Reggeborgh. Εκείνο που «ιντρίγκαρε» τους ξένους είναι ο λόγος που ο Ολλανδικός κατασκευαστικός όμιλος τοποθετείται στην ελληνική αγορά.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις μεγάλες επενδύσεις και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, ενώ η χώρα μας διεκδικεί από την Ευρώπη περισσότερα από 50 δισ. ευρώ στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της αγοράς και βεβαίως της οικονομίας.

Ισχυρό ενδιαφέρον επίσης, κατά τις πληροφορίες έδειξαν οι ξένοι για τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και για την Τέρνα Ενεργειακή και τον Μυτιληναίο. Ως προς τον ΑΔΜΗΕ, οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από το επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά και για τις διασυνδέσεις της Ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά και την Κρήτη.

Οι εισηγμένες εταιρείες που έδωσαν το «παρών» ήταν οι ακόλουθες:

ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ LAMDA DEVELOPMENT ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ATTICA BANK ΟΠΑΠ BRIQ PROPERTIES  ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

CENERGY HOLDINGS ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ COCA-COLA HBC ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΠΡΟΝΤΕΑ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ PROFILE EUROBANK ERGASIAS ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ  TITAN CEMENT INTERNATIONAL ΚΡΙ-ΚΡΙ και VIOHALCO

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα