Richemont: Απέκτησε ποσοστό ο μεγαλοεπενδυτής Dan Loeb – Ρεκόρ για τη μετοχή του ομίλου ειδών πολυτελείας

Οι μετοχές της Richemont σημείωσαν ρεκόρ μετά από τη δημοσίευση ότι η Third Point του ακτιβιστή επενδυτή Dan Loeb απέκτησε μερίδιο στην ελβετική εταιρεία ειδών πολυτελείας.

Το fund Third Point ασχολείται τώρα με την Richemont, ανέφερε το Miss Tweed, ενημερωτικό

site για τον κλάδο πολυτελών ειδών, χωρίς να αποκαλύπτει από πού πήρε τις πληροφορίες. Εκπρόσωπος της Richemont αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η μετοχή του ομίλου σημείωσε άνοδο μέχρι και 4,6% τη Δευτέρα.

Ο ιδιοκτήτης των Cartier και Van Cleef & Arpels έχει επιστρέψει κεφάλαια περίπου 15% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια, λιγότερο από το ήμισυ της επιστροφής των μεγαλύτερων Γάλλων ανταγωνιστών της, LVMH και Kering.

Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert, ελέγχει το 50% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 72 δισεκατομμυρίων φράγκων (79 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η πρόταση εξαγοράς

Η ιστοσελίδα Miss Tweed ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η Richemont εξέταζε διάφορες επιλογές για το τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου του ομίλου, Yoox Net-a-Porter και τον Μάρτιο υποστήριξε ότι είχε απορρίψει μια άτυπη προσφορά εξαγοράς από της ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering.

Η Richemont εξαγόρασε την Yoox Net-a-Porter έναντι 2,7 δισ. ευρώ (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2018, με τους αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για τον αργό ρυθμό της διαδικτυακής εταιρείας προς την κερδοφορία.

Η Richemont πέρασε περισσότερο από μια δεκαετία προσπαθώντας να ισχυροποιηθεί μέσω μεγάλων brands του χώρου της μόδας, όπως η Chloe και η Dunhill, αλλά η ανάπτυξη στο συγκεκριμένο τομέα παρέμεινε περιορισμένη, οδηγώντας στην αποεπένδυση της από την Lancel και την Shanghai Tang.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της Richemont τα τελευταία χρόνια προέρχεται από τον τομέα των κοσμημάτων.

Ο Loeb τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι κατέχει μερίδιο στη Royal Dutch Shell. Έχει επενδύσει και στο παρελθόν στην Ελβετία, αποκτώντας μερίδιο στη Nestle το 2017.

Η Artisan Partners, η οποία κατέχει μερίδιο 1,2%, πίεσε επίσης τη Richemont να βελτιώσει την απόδοσή της, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times.

Διαβάστε ακόμα:Aston Martin: Ένεση ρευστότητας από τη ζήτηση για το μοντέλο Valkyrie, αξίας 3 εκατ. δολαρίωνΑκολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα