Pfizer: Ισχυρή ανοσολογική ανταπόκριση για το 98% των εμβολιασμένων μεταξύ 80-96 ετών

16:59 1/4/2021 - Πηγή: Mononews

Περίπου το 98% των ανθρώπων ηλικίας 80 ως 96 ετών, που έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, έχουν ισχυρή ανοσολογική ανταπόκριση και παραγωγή αντισωμάτων, ενισχύοντας τα στοιχεία ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία αυτών που κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρή ή θανατηφόρα Covid-19, έδειξαν σήμερα βρετανικά δεδομένα.

Από μια μελέτη, που έγινε σε 100 ηλικιωμένους

στη Βρετανία, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι συμμετέχοντες που είχαν προγουμένως μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, είχαν την κορύφωση της παραγωγής αντισωμάτων μετά από μία μόνο δόση του εμβολίου της Pfizer και η ανταπόκριση αυτή παρέμεινε υψηλή μετά τη δεύτερη δόση τους.

Οι Πολ Μος και Έλεν Πάρι, αντίστοιχα καθηγητής και κλινική λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ οι οποίοι διηύθυναν τη μελέτη, δήλωσαν πως τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που εντοπίσθηκαν είναι καθησυχαστικά, ιδιαίτερα εφόσον η απόκριση αντισωμάτων ήταν ισχυρή μέχρι και στον πιο ηλικιωμένο από τους συμμετέχοντες, ο οποίος ήταν ηλικίας 96 ετών.

«Είμαστε έκπληκτοι και πολύ ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Μος στους δημοσιογράφους ενημερώνοντάς τους για τα ευρήματα. «Φυσικά αυτά συσχετίζονται με την εξαιρετική κλινική προστασία που βλέπουμε με το εμβόλιο».

Η Pfizer και η BioNTech, που μαζί παρασκεύασαν το εμβόλιο, ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως επικαιροποιημένα δεδομένα από κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιό τους είναι περίπου 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αρνήθηκε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους άνω των 60

Σκληρή στάση ΠΟΥ προς την Ευρώπη: «Απαράδεκτα» αργοί οι ρυθμοί του εμβολιασμού

Keywords
Τυχαία Θέματα