O νέος ανασχηματισμός του Μητσοτάκη, οι business των Ισραηλινών με τον Μηλιώνη, η κρίσιμη ημέρα της Λαζαράκου και ποιος πάει στην ΕΧΑΕ

Υπουργοί που δεν αισθάνονται καλά…

Αυτές τις γιορτινές μέρες, στα τραπέζια και στις προσευχές όλοι ασχολούνται με  την πολιτική.

Όλοι αισθάνονται, όλοι βλέπουν την ερχόμενη Άνοιξη ως αφετηρία πολιτικών εξελίξεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Περιμένουν όμως έναν «προεκλογικό ανασχηματισμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει το υπουργικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές αρκετούς μήνες αργότερα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν

ότι αυτή τη φορά προτεραιότητα θα δοθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Υπουργικούς θώκους θα καταλάβουν βουλευτές της περιφέρειας, ειδικά από εκείνες τις περιοχές όπου η Ν.Δ. αισθάνεται έντονη δημοσκοπική πίεση.

Αυτός ο «προεκλογικός ανασχηματισμός» είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά.

Πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κόμμα της Ν.Δ. που πιέζει για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Δεύτερο πρόβλημα η αναζήτηση γυναικών υποψηφίων με εμβέλεια στις τοπικές κοινωνίες. Τρίτο πρόβλημα, το άνοιγμα προς το Κέντρο…

Οι κεντρώοι της Ν.Δ. και ο Νίκος Ανδρουλάκης…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά αντισώματα στην επιδημία «Ανδρουλάκη».

Το κεντρώο άνοιγμα πρέπει να αποδείξει τις πολιτικές αντοχές του.

Αυτό έδωσε τη νίκη στη Ν.Δ. το 2019 αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής του.

Στο εξομολογητήριο, πληροφορήθηκα ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν ενδιαφέρεται πλέον για υπουργική καρέκλα.

Επικεντρώνει τις προσπάθειες του στην επανεκλογή του στο Κοινοβούλιο και επενδύει στον Νότιο Τομέα της Αττικής.

Προσωπικότητες του κεντρώου χώρου όπως ο Γιώργος Φλωρίδης και η Άννα Διαμαντοπούλου ρίχνουν αμφίπλευρα τα πολιτικά τους δίχτυα, λίγο στην «Δημοκρατική Παράταξη» και λίγο στη Νέα Δημοκρατία.

Από την άλλη πλευρά ο «προεκλογικός ανασχηματισμός» θα ξεβολέψει τους «δελφίνους» που προφανώς θα αντιδράσουν και θα ανακαλύψουν την «δεξιά συνείδηση» της παράταξης για τους δικούς τους λόγους…

Τα προβλήματα του Α. Τσίπρα με Γέφυρα και Ομπρέλα…

Στο εξομολογητήριο της Μονής έρχονται τώρα τελευταία αρκετοί «αριστεροί» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κορωνοϊόπληκτος πρώην πρωθυπουργός δέχεται τώρα τελευταία επίμονες προτάσεις και ιδέες από την «Γέφυρα» (Σπίρτζης, Μωραϊτης, Κοτσακάς, Μπίστης, Χατζησωκράτης κλπ) αλλά και από την «Ομπρέλα» (Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης).

Η εσωκομματική αντιπολίτευση προτείνει στον Α. Τσίπρα να ζητήσει εδώ και τώρα σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την αντιμετώπιση  και τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται γιατί μια τέτοια πρόταση αντιστρατεύεται το αίτημα για «Εκλογές εδώ και τώρα» που θεωρεί ότι τον βολεύει καλύτερα.

Οι «προεδρικοί» μάλιστα στις χαμηλότονες προσωπικές τους συζητήσεις, δεν παραλείπουν να μιλούν για «ύποπτη» πρόταση που κάποιοι «επιχειρηματικοί κύκλοι» προωθούν για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» υπό τον Γιάννη Στουρνάρα ή τον Μαργαρίτη Σχοινά….

Η κυβέρνηση, οι big 4, η Πληροφορική και το Ταμείο Ανάκαμψης

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στον χώρο των συμβούλων ενόψει των μεγάλων έργων που συνδέονται με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι προκηρύξεις των έργων χρειάζονται αξιόπιστους συμβούλους και τα κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν διαρκώς συμβούλους από τους γνωστούς Big Four (Deloitte, ΕΥ, PwC, KPMG) αγνοώντας επιδεικτικά τις ελληνικές συμβουλευτικές εταιρείες.

Μία μάλιστα από τις εταιρείες αυτές έβγαλε ανακοίνωση ότι προτίθεται να προσλάβει 400 (!!) στελέχη για να ανταποκριθεί στις δουλειές που ΘΑ πάρει (τέτοια σιγουριά…).

Το πρόβλημα είναι μεγάλο στον τομέα της πληροφορικής.

Εκεί οι περιβόητοι Big Four όχι μόνον συμβουλεύουν για την προκήρυξη των έργων αλλά επιπλέον δημιουργούν συμμαχίες και κοινοπραξίες με εξειδικευμένους οίκους του εξωτερικού.

Μ’ αυτούς οι Big Four διεκδικούν ακόμη και την …υλοποίηση των έργων για τα οποία έχουν …συμβουλεύσει στην προκήρυξη.

Η τακτική αυτή έχει σημάνει συναγερμό και άγριες πολεμικές διαθέσεις ανάμεσα στις εταιρείες πληροφορικής οι οποίες έχουν ζητήσει τη …βοήθεια και της αντιπολίτευσης.

Ευτυχώς ο ασθενής με κορωνοϊό Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει ακόμη καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος…

Η νέα εποχή της μετοχής της Αlpha bank 

Μετά από αρκετούς μήνες ο επικεφαλής της Alpha BanK ΑΛΦΑ 2,80% 1,10#ifrm33{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig33:hover + #ifrm33,#ifrm33:hover,#trig33:active + #ifrm33,#ifrm33:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Βασίλης Ψάλτης και οι θεσμικοί επενδυτές βλέπουν την μετοχή της τράπεζας να κερδίζει έδαφος αφού προηγήθηκε μια μακρά περίοδος στασιμότητας.

Η τιμή της μετοχής έπιασε το κρίσιμο σημείο των 1,10 ευρώ με 10,240,000 μετοχές να αλλάζουν χέρια την Παρασκευή.

Χθες στο καθιερωμένο του email στους εργαζόμενους της τράπεζας ο κ. Ψάλτης έδωσε το δικό του μήνυμα για το 2022 και προϊδέασε για μια καλή χρονιά.

Όπως εξήγησε:

“Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αναπτυξιακού χαρακτήρα, Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από δώδεκα και πλέον έτη κρίσης, «κίνηση με την οποία επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως Πρωτοπόρου των τραπεζικών εξελίξεων και σηματοδοτούμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει στη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και οι λοιπές κοινοτικές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες».

Ο Αλέξης Πατέλης, η Εθνική Τράπεζα και τα σχέδια του ΤΧΣ

Εδώ και πολύ καιρό, ο wiseman σας έχει αποκαλύψει ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, σχεδιάζει την όσο το δυνατόν συντομότερη απεμπλοκή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το μετοχικό κεφάλαιο των συστημικών τραπεζών.

Το ΤΧΣ ελέγχει ποσοστό 40,3% στην Εθνική τράπεζα, ενώ το ποσοστό του στην τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσαν έχει μειωθεί στο 27% και στο 9% αντίστοιχα.

Στην Eurobank  το ποσοστό του είναι μόλις 1,4%.

Τα στελέχη του ΤΧΣ με προφανή στόχο την παράταση του βίου της θητείας τους, εισηγούνται μια αργή προσεκτική πώληση αυτών των μετοχών (ανάλογα με τις συνθήκες).

Από την άλλη πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι όσο πιο γρήγορα «αποκρατικοποιηθεί» το τραπεζικό μας σύστημα τόσο νωρίτερα θα έρθει η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας της χώρας, από τους διεθνείς οίκους, στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα…

Την περασμένη Παρασκευή σ’ ένα ρηχό και ράθυμο Χρηματιστήριο, είδαμε την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 3,46% 2,99#ifrm100{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig100:hover + #ifrm100,#ifrm100:hover,#trig100:active + #ifrm100,#ifrm100:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} να οδεύει ολοταχώς προς την τιμή των 3 Ευρώ ανά μετοχή δηλαδή την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου του 2015 και το ΤΧΣ «πιάνει τα λεφτά του».

Ένα ακόμη μήνυμα πως οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα δεν αργούν…

Αρκεί να πειστεί και η διοίκηση του ΤΧΣ….

H μεγάλη Μάχη του Πειραιά και ο Βασίλης Μηλιώνης

Το κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου «Κεράνης» ανήκει στον ισραηλινό όμιλο BZPW Real Estate Development.

Η εταιρεία έχει αγοράσει σειρά ακινήτων στην Πλάκα, τα Ιλίσια, στου Ψυρρή, το Περιστέρι, τη Νίκαια και το «φιλέτο» της Τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Γιατί σας φρεσκάρω την μνήμη με όλα αυτά;

Γιατί σήμερα, πιθανολογείται ότι,  θα ανοίξουν οι προσφορές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα επιλεγεί το κτίριο που θα στεγάσει το νέο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά.

Η μια προσφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κατατεθεί από τους Ισραηλινούς της BZPW Real Estate Development.

Μάλιστα λέγεται ότι οι Ισραηλινοί έχουν και βοήθεια από τον επιχειρηματία του real estate Βασίλη Μηλιώνη.

 

Η Λαζαράκου και η Ελλάκτωρ

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2021 η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΥΠΟ την Βασιλική Λαζαράκου, κάλεσε τους μετόχους της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 1,33#ifrm90{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig90:hover + #ifrm90,#ifrm90:hover,#trig90:active + #ifrm90,#ifrm90:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} δηλαδή την Ολλανδική Reggeborgh και την Βελγική Atlas σε ακρόαση, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για τις καταγγελίες περί συντονισμού των ενεργειών τους με σκοπό τον έλεγχο της μεγάλης κατασκευαστικής.

Πρόκειται για μία από τις δύο αποφάσεις που έλαβε στις 26 Νοεμβρίου, η εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς επί ισάριθμων καταγγελιών των έτερων μετόχων της εισηγμένης, του εφοπλιστικού διδύμου Δημήτρη Μπάκου – Γιάννη Καϋμενάκη.

Μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής με πλειοψηφία έξι προς ένα αποφάσισαν τη συνέχιση της διερεύνησης καθώς «υπάρχουν ενδείξεις συντονισμού» ανάμεσα σε Reggeborgh και Atlas του Μαρσέλ φαν Πέκε, χωρίς οι δυο πλευρές να έχουν προχωρήσει σε πρόταση δημόσιας προσφοράς.

Σήμερα λοιπόν 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται το χρονικό διάστημα που είχαν στην διάθεση τους οι νομικοί της Reggeborgh και της Atlas να απαντήσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εάν η πλευρά των Ολλανδών και των Βέλγων δεν ζητήσουν και νέα ολιγοήμερη παράταση τότε το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έχει μια πλήρη εικόνα των απαντήσεων της Reggeborgh και της Atlas…

Εάν ζητήσουν νεα παράταση περίπου 10 ημερών τότε οι εξελίξεις θα  αρχίσουν να τρέχουν περί τα τέλη Ιανουαρίου.

 

Ο Καραμολέγκος ανέδειξε την γύμνια του Χρηματιστηρίου

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με την σημερινή του διοίκηση και τρόπο λειτουργίας δεν είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη μιας παραδοσιακής βιομηχανίας όπως ο Καραμολέγκος.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή διοίκησης και τροχιάς.

Από το Φθινόπωρο του 2020, ο Μανώλης Καραμολέγκος είχε δρομολογήσει την αποχώρηση του από την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Εξαγόρασε το ποσοστό του συνεταίρου του Σταύρου Νένδου και σιγά-σιγά μάζεψε από την απαξιωμένη αγορά το 93,6% των μετοχών της εταιρείας.

Τώρα υποχρεώνει τους υπόλοιπους μικρομετόχους να πουλήσου τις μετοχές τους περίπου στην σημερινή τιμή του Χρηματιστηρίου 3,2 Ευρώ.

Το σήριαλ της ηγεσίας στο Χρηματιστήριο…

Έχετε ακούσει και έχετε διαβάσει πολλά ονόματα υποψήφια για τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Στο εξομολογητήριο της Μονής εγώ ακούω περισσότερα.

Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι η κυβέρνηση θα προτιμούσε ένα στέλεχος από το εξωτερικό, ενδεχομένως από το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, ελληνικής φυσικά ιθαγένειας, αλλά με δυνατότητες και ικανότητες άμεσης προσωπικής επικοινωνίας με τους μεγάλους παίκτες των διεθνών αγορών, τις διοικήσεις των μεγάλων χρηματιστηρίων και θεσμικούς παράγοντες ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.

Από την άλλη πλευρά, οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ έχουν τις δικές τους στοχεύσεις και προτιμήσεις.

Γι’ αυτό άλλωστε τώρα τελευταία ακούγεται έντονα στις εξομολογήσεις το όνομα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νίκου Κονταρούδη, στέλεχος με διαδρομή, ιστορία και αξιοπιστία στην αγορά μας…

Quiz:

Για ποιους μαζεύει συνεχώς στοιχεία  ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Γιάννης Λιανός;

Προβλέπω ότι κάποιοι θα περάσουν δύσκολα εντός του 2022…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
business, εχαε, ανασχηματισμος, εχαε, business, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα δημοκρατια, αλέξης τσίπρας, alpha bank, Καλή Χρονιά, εθνικη τραπεζα, υπουργειο δικαιοσυνης, υπουργοι, εκλογες, συμμετοχή, φλωριδης, νέα, τσιπρας, συριζα, στουρναρας, pwc, kpmg, alpha, αλφα, τραπεζες, email, eurobank, ετε, πειραιας, real, εταιρεία, περιστερι, μνήμη, προσφορες, atlas, διευκρινίσεις, αθηνα, quiz, υφίσταται, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, χρηματιστηριο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, νεα κυβερνηση, νικαια, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, σταυροι, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, γουρια 2021, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, μνήμη, αλφα, δημοκρατια, εθνικη, ετε, ιλισια, λονδινο, ονοματα, πειραιως, περιοδος, πιεση, σημερινη, alpha, email, eurobank, pwc, real, αγορα, αυξηση, ανοιξη, αννα διαμαντοπουλου, αννα, βοηθεια, γεφυρα, διαστημα, διευκρινίσεις, διοικηση, διχτυα, δωδεκα, δοθει, εδαφος, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εξι, εποχη, ερχονται, εταιρεία, ετη, ευθυνη, ιδεες, υφίσταται, εικονα, κεφαλαιο, κυβερνηση, κομμα, κτιριο, λεφτα, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, νεα υορκη, νικη, ομαδα, ονομα, πληροφορικη, προβληματα, σηριαλ, σειρα, συμμετοχή, σχεδια, τιμη, φυσικα, φθινοπωρο, φορα, ψαλτης, ψυρρη, ανηκει, atlas, δουλειες, χωρα, υπουργειο, index, πληροφοριες, πωληση, τραπεζα, χερια
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα