O Έκτορας Μποτρίνι κινείται νομικά μετά την καταγγελία για βασανιστήρια

10:02 8/8/2019 - Πηγή: Mononews

Το δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρει η υπόθεση της καταγγελίας ενός μαθητευόμενου σε εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, που έκανε λόγο για άσκηση βίας και πρόκληση βασανιστηρίων. Ο διάσημος σεφ αποφάσισε να μην αφήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση έτσι, αποφασίζοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο νεαρός μαθητευόμενος, στην κουζίνα του εστιατορίου του διάσημου Ελληνοιταλού σεφ, στην Κέρκυρα,

όπου επικεφαλής είναι ο Ηλίας Σκουλάς, εκτυλίσσονταν περιστατικά ηθελημένης βίας, τόσο στον ίδιο, όσο και σε άλλους μαθητευόμενους, που, όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων, φοβούνται να μιλήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός μαθητευόμενος κατήγγειλε πως δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και του προκαλούνταν εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας του γνωστού εστιατορίου. Τα περιστατικά βίας, μάλιστα, δεν περιορίζονταν σε αυτά, αφού, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ίδιου, συχνά δεχόταν και λεκτική βία.

Μόλις έγιναν γνωστοί οι ισχυρισμοί του μαθητευόμενου, άμεσες ήταν οι αντιδράσεις, τόσο του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Έκτορα Μποτρίνι, όσο και του υπευθύνου της κουζίνας, Ηλία Σκουλά.

Ο Έκτορας Μποτρίνι διέψευσε τους ισχυρισμούς του 19χρονου, υποστηρίζοντας πως μπροστά του ποτέ δεν συνέβη κάποιο περιστατικό. Ο σεφ δημοσίευσε, μάλιστα και μία φωτογραφία με μάγειρες από την κουζίνα του, δείχνοντας πως το κλίμα είναι ευχάριστο μέσα σε αυτή. «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια», έγραψε.

View this post on Instagram

Ένα ψέμμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμμα…όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια»

A post shared by Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) on Aug 5, 2019 at 2:23pm PDT

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι, μετά την καταγγελία του μαθητευόμενου, απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο, εκτός από τον ίδιο, ακόμη δύο υπάλληλοι, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

«Έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι από το εστιατόρια και ένας αποχώρησε μόνος του. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά και τον γνωρίζω που έχει κάνει τις καταγγελίες αλλά δεν είχε υπάρχει ποτέ πρόβλημα μαζί του. Τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό, θα φανεί», δήλωσε ο Εκτορας Μποτρίνι, όπως μετέδωσε το OPEN.

Μια νέα είδηση έρχεται στη δημοσιότητα τώρα, αφού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το corfutv, με αφορμή την καταγγελία του μαθητευόμενου μάγειρα και τη δημοσιοποίησή της σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση του Έκτορα Μποτρίνι, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Ηλία Πλασκασοβίτη, τονίζει τα εξής:

«Περιήλθε σε γνώση της επιχείρησης η καταγγελία του μαθητευόμενου μάγειρα, Στέφανου Νικόπουλου για την ύπαρξη διαπληκτισμού με άλλον μάγειρα του εστιατορίου μας στην Κέρκυρα, η οποία οδήγησε κατά τους ισχυρισμούς του πρώτου, σε σωματικές του βλάβες.

Η πλευρά του καταγγελόμενου μάγειρα αρνείται και αποκρούει ως αναληθείς τις κατηγορίες που εμπεριέχονται στην καταγγελία, επιφυλασσόμενη των δικαιωμάτων της και ιδίως της αστικής και ποινικής καταδίκης του καταγγέλοντος. Η υπόθεση έχει αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία θα αποφανθεί στο μέλλον.

Η διεύθυνσή μας, με αφορμή το περιστατικό αυτό, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ των εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης, θα λάβει τα δέοντα μέτρα. Στην εν λόγω καταγγελία, εμπεριέχονται, επιπλέον, ψευδείς αναφορές, σχετικά με την διεύθυνση της επιχείρησής μας, οι οποίες, ως συκοφαντικές και δυσφημιστικές, μας προκαλούν ζημία.

Δηλώνουμε ότι, για το λόγο αυτό, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Επίσης, διάφοροι υιοθετούν και αναπαράγουν άκριτα το περιεχόμενο της καταγγελίας, δίδοντας μάλιστα άλλοτε διαφορετική διάσταση από αυτή που έχει, με γενικεύσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και άλλοτε αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθώντας να προκαλέσουν συνειρμικές αναφορές με άλλες υποθέσεις ή καταστάσεις, με τρόπο άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό, τόσο για την επιχείρησή μας, όσο και για το πρόσωπο του κου Έκτορα Μποτρίνι, στους οποίους προκαλείται ζημία. Για τις περιπτώσεις αυτές, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Η επιχείρησή μας, η οποία έχει βραβευθεί διεθνώς και απασχολεί επί δεκαετίες εκατοντάδες εργαζομένων στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί τους, προσπαθεί να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα να ανταπεξέλθει των δυσκολιών, που προκλήθηκαν κατά την οικονομική κρίση.

Κοντά μας έχουν μαθητεύσει δεκάδες σεφ, οι οποίοι σήμερα εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτονόητα θα υπερασπιστούμε το κύρος και τη φήμη μας από τις όποιες αβάσιμες, αναληθείς και υστερόβουλες επιθέσεις έχουμε δεχθεί και δεχόμαστε αλλά και από οποιεσδήποτε κακότροπες εις βάρος μας συμπεριφορές».

The post O Έκτορας Μποτρίνι κινείται νομικά μετά την καταγγελία για βασανιστήρια appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα