O Trump απαγορεύει το TikTok, η Microsoft «φλερτάρει» με την εξαγορά του

09:11 1/8/2020 - Πηγή: Mononews

Το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τις δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ εξετάζει ο «κολοσσός» Microsoft σύμφωνα με πηγές του Ομίλου, μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg.

Η TikTok που ανήκει στην εταιρεία ByteDance, με έδρα την Κίνα διανύςι μία περίοδο εσωτερικών ανακατατάξεων στη δομή της, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι ανησυχίες

για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση  θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok. Δεν διευκρίνισε πως θα συμβεί αυτό, πάντως κατά πληροφορίες σκοπεύει να διατάξει τη Bytedance να εκποιήσει την ιδιοκτησία της TikTok στις ΗΠΑ. Και αυτό διότι οι ΗΠΑ ερευνούν πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας, λόγω του ελέγχου της εφαρμογής από την κινεζική εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκλείσει ορισμένες κινεζικές εφαρμογές, τις οποίες χαρακτήρισε απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλία για την αγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πηγή που ζήτησε να μην ταυτοποιηθεί.

Εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, το TikTok απαγορεύτηκε στην Ινδία μεταξύ δεκάδων κινεζικών εφαρμογών , απόφαση που ο Πομπέο χαιρέτισε.

Καθώς το TikTok έγινε πιο δημοφιλές, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούσαν για τη δυνατότητα της κινεζικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να αποκτήσει δεδομένα σχετικά με τους πολίτες των ΗΠΑ. Η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις ΗΠΑ, η οποία ερευνά την απόκτηση επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό, ξεκίνησε μια ανασκόπηση της αγοράς το φθινόπωρο του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα