N. Μουνδρέας: Αγόρασε κι άλλο πλοίο από την Dr Peters η NGM Energy

Το προτελευταίο τάνκερ της γερμανικής ναυτιλιακής Dr Peters, ένα τάνκερ VLCC, απέκτησε η ελληνική NGM Energy, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νίκου Μουνδρέα.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η NGM Energy θα πληρώσει 22 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του DS Commodore (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2000), σε μία ακόμα συναλλαγή στην «καυτή» αγορά των μεγάλων τάνκερ, όπου η τιμή ναύλωσης spot έχει φτάσει στα 120.000 δολάρια ημερησίως.

Αν και ορισμένοι εκτιμούν πως η τιμή

είναι περίπου 2 εκατ. δολάρια κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, η VesselsValue εκτιμά πως η αξία του πλοίου είναι στα 18,8 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η NGM Energy είχε αγοράσει τον περασμένο Απρίλιο δύο τάνκερ suezmax από τη γερμανική εταιρεία, τα DS Symphony και DS Melody (χωρητικότητας 150.000 dwt, κατασκευής 2001 και τα δύο), έναντι περίπου 12 εκατ. δολαρίων το καθένα. Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο η NGM Energy είχε αγοράσει το τάνκερ DS Vida (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2003, μετονομάστηκε σε Vida) από την Dr Peters έναντι 22,8 εκατ. δολαρίων, ενώ το 2013 είχε αγοράσει από την ίδια εταιρεία το DS Victory (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2001).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το TradeWinds, η Dr Peters έχει μείνει πλέον μόνο με ένα τάνκερ panamax, το DS Promoter (χωρητικότητας 70.400 dwt, κατασκευής 2002), μέσω της θυγατρικής της DS Tankers, ενώ μία άλλη θυγατρική της, η DS Schiffahrt, διαθέτει ένα capesize και δύο feeder containerships. Η Dr Peters έχει πουλήσει τρία VLCCs από τον περασμένο Οκτώβριο, αντλώντας περίπου 135 εκατ. δολάρια, καθώς μετά την τοποθέτηση του David Landgrebe ως επικεφαλής ναυτιλίας του ομίλου, τον Αύγουστο του 2018, έχει επιδιώξει τη δραστική μείωση της έκθεσής του στα τάνκερ.

The post N. Μουνδρέας: Αγόρασε κι άλλο πλοίο από την Dr Peters η NGM Energy appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα