Michael Kors: Εκτιμήσεις για βουτιά σχεδόν 70% στις πωλήσεις τριμήνου

14:57 1/7/2020 - Πηγή: Mononews

Η Capri Holdings Ltd., ιδιοκτήτρια των πολυτελών εμπορικών σημάτων Michael Kors και Jimmy Choo, δήλωσε ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων της κατά περίπου 70% στο τελευταίο τρίμηνο, καθώς τα lockdowns οδήγησαν στο κλείσιμο των καταστημάτων και μείωσαν τη ζήτηση για τσάντες και ψηλά τακούνια.

Κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, τα καταστήματα της εταιρείας παρέμειναν

κλειστά κατά μέσο όρο για το 55% του χρόνου, δήλωσε η Capri την Τετάρτη. Ως αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων, αναμένει να εμφανίσει μια «σημαντική» ζημιά ανά μετοχή για την συγκεκριμένη περίοδο.

Οι μάρκες πολυτελείας κλονίστηκαν από τα lockdowns που ξεκίνησαν στην Κίνα και εξαπλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι ιδιοκτήτες του ομίλου LVMH, στο οποίο ανήκει το γνωστό εμπορικό σήματα Louis Vuitton, δήλωσαν ότι βλέπουν σημάδια ανάκαμψης σε βασικές αγορές, καθώς τα καταστήματα ανοίγουν ξανά.

Η Capri επισήμανε ότι πραγματοποιεί κινήσεις για να θέσει υπό έλεγχο τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα έξοδα. Παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο στα 11 σεντς, από 63 σεντς ένα χρόνο νωρίτερα και κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών των 15 σεντς. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να παρέχει εκτιμήσεις για το τρέχον οικονομικό έτος.

 
Keywords
Τυχαία Θέματα