Lufthansa: «Βουτιά» 74% στα έσοδα του γ’ τριμήνου – Ζημιές σοκ €1,97 δισ.

Σημαντική «βουτιά» στα έσοδά της παρουσίασε η αεροπορική εταιρεία Lufthansa κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa

AG εμφάνισε μεγάλες ζημιές για το τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τον στόχο ρευστότητας για το 2021, παρά το γεγονός ότι αναμένει έναν δύσκολο χειμώνα, λόγω των αυξανόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Ειδικότερα, για το τρίτο τρίμηνο του 2020, οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 1,97 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 1,15 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα «βυθίστηκαν» κατά 74% στα 2,66 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,26 δισ. ευρώ. Παράλληλα, οι προσαρμοσμένες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 2,07 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών στοιχείων.

«Είμαστε στην αρχή ενός χειμώνα που θα είναι δύσκολος για τη βιομηχανία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ, προσθέτοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση για να επεκτείνουμε περαιτέρω το σχετικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα».

Τέλος, η εταιρεία επιβεβαίωσε τον στόχο της να επιστρέψει στις θετικές ταμειακές ροές το 2021, ενώ εκτιμά ότι οι μηνιαίες ταμειακές απώλειες θα διαμορφωθούν στα περίπου 350 εκατ. ευρώ κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020.

Διαβάστε ακόμη:

Lufthansa: Ανακοίνωσε περαιτέρω συρρίκνωση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας

Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρείες που κερδίζουν μερίδιο αγοράς την ώρα που οι ανταγωνίστριες τους βυθίζονται

Boeing: Θα προχωρήσει σε χιλιάδες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα