LVMH (Louis Vuitton): Επεκτείνεται στο streetwear με την εξαγορά του 60% της Off-White

Η LVMH, ιδιοκτήτρια της Louis Vuitton, ισχυροποιεί τη συνεργασία της με τον ανερχόμενο σχεδιαστή και DJ, Virgil Abloh, κίνηση που αποτυπώνει την επιθυμία του ομίλου πολυτελών ειδών να προσελκύσει νεότερης ηλικίας και διαφορετικής αισθητικής καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η LVMH θα εξαγοράσει μερίδιο 60% της εταιρείας ρούχων streetware του Abloh, Off-White, σε άγνωστη τιμή.

Εκτός από τον διευρυμένο ρόλο του, ο Abloh θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς ανδρικών ενδυμάτων Louis Vuitton, δήλωσε η γαλλική εταιρεία την Τρίτη.

Ο ιδρυτής της LVMH, Bernard Arnault προσπαθεί να ενώσει τα διαφορετικά τμήματα της αυτοκρατορίας του. Πρόσφατα εξαγόρασε μερίδιο 50% στην Champagne Armand de Brignac του Jay-Z και προετοιμάζει το άνοιγμα ενός ξενοδοχείου Cheval Blanc τον Σεπτέμβριο δίπλα στο πολυκατάστημα La Samaritaine στο Παρίσι. Μέσω του private equity fund του, L Catterton, ο ισχυρός δισεκατομμυριούχος προχώρησε και σε άλλες αξιοσημείωτες αγορές, όπως η γερμανική εταιρεία κατασκευής σανδαλιών Birkenstock που απέκτησε έναντι 4 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για μία κίνηση διαφορετική από τα παραδοσιακά κλασικά εμπορικά σήματα Dior και Louis Vuitton που κατέστησαν τον Arnault έναν από τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο. Οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις, όπως η εξαγορά της εταιρείας ένδυσης Off-White αντισταθμίζουν το τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών της LVMH, που εξακολουθεί να αποφέρει πάνω από το 60% του συνολικού κέρδους του ομίλου.

Η νέα τάση του streetwear

Ο Abloh, του οποίου η εταιρεία streetwear είναι αντίθετη με τα περισσότερα παραδοσιακά brands του ομίλου LVMH, αποτελεί ισχυρό μέλος μία νέας γενιάς πολυτελών ειδών. Η LVMH θα είναι σε θέση να βοηθήσει την Off-White να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες πέρα ​​από τη μόδα, σύμφωνα με τον Abloh.

Ο σχεδιαστής έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της Μαύρης βιομηχανίας ειδών πολυτελείας. Η LVMH, της οποίας η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από λευκούς άνδρες και περιλαμβάνει μόνο δύο γυναίκες, στοιχηματίζει ότι η συνεργασία της με τον αστέρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα συμβάλει στην παρακολούθηση των νέων τάσεων της αγοράς, που κυμαίνονται από βιντεοπαιχνίδια και streetwear έως τις ανησυχίες σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα.

Ο  Abloh έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, πολύ περισσότερο από άλλους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Louis Vuitton και του Christian Dior.

Ο σχεδιαστής συναντήθηκε με τον Michael Burke, πρόεδρο της Louis Vuitton και της Tiffany, κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης στην Fendi το 2007.

Διαβάστε ακόμα:LVMH (Louis Vuitton): Ο οίκος πολυτελών ειδών στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη της Google για να αυξήσει τις πωλήσεις

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα