HSBC: Μειώνει κατά 20% τους χώρους γραφείων και κατά 50% τα επαγγελματικά ταξίδια

Η HSBC Holdings αναμένεται να μειώσει τους χώρους γραφείων που χρησιμοποιεί κατά 20% φέτος, ενώ στοn προϋπολογισμό της το κόστος για επαγγελματικά ταξίδια συρρικνώνεται στο ήμισυ σε σχέση με πριν, καθώς η υιοθέτηση ευέλικτων μορφών εργασίας επιφέρει αλλαγές στις μακροχρόνιες πρακτικές της.

Η τράπεζα, η οποία έχει ήδη δεσμευτεί για μείωση κατά 40% των χώρων γραφείων μακροπρόθεσμα, αναμένει να πετύχει το 50% του στόχου της κατά τη διάρκεια του

τρέχοντος έτους, τόνισε ο CFO, Ewen Stevenson σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

«Θέλουμε πάρα πολύ να μεταβούμε σε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον», επισήμανε.

Οι κινήσεις της HSBC υπογραμμίζουν πόσο γρήγορα η πανδημία επηρέασε την αγορά επαγγελματικών ακινήτων και συγκεκριμένα γραφείων, καθώς οι επιχειρήσεις επεξεργάζονται τον τύπο και την έκταση του χώρου που χρειάζονται για το εργατικό δυναμικό που δουλεύει σε μεγάλο βαθμό εξ αποστάσεως.

Οι κενές θέσεις έχουν αυξηθεί σε οικονομικά κέντρα όπως το Λονδίνο, ενώ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn και η βασική του ομάδα ανυπομονούν να μειώσουν την παρουσία της τράπεζας, στα κεντρικά γραφεία της Canary Wharf.

«Οι εταιρείες, μας έχουν πει ότι παραμένουν δεσμευμένες για τη διατήρηση ενός κεντρικού κόμβου στο Λονδίνο, αλλά ο τρόπος λειτουργίας τους θα αλλάξει αναπόφευκτα για να αντικατοπτρίζει τις μετα-πανδημικές τάσεις, όπως η εξ αποστάσεως και ευέλικτη εργασία», τόνισε η Catherine McGuinness, πρόεδρος της επιτροπής πολιτικής και πόρων του City του Λονδίνου.

Λιγότερα ταξίδια

Εκτός από την περικοπή των μετακινήσεων στο γραφείο, ο Stevenson αναμένει από τους τραπεζίτες να μειώσουν και τα επαγγελματικά τους ταξίδια, αντικαθιστώντας ορισμένα από αυτά με τηλεδιασκέψεις.

«Θα ταξιδεύομε πολύ λιγότερο», είπε ο Stevenson. «Βασικά, έχουμε περιορίσει περίπου στο μισό το κόστος ταξιδιών, χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερη τεχνολογία και βίντεο, ενώ όσοι ταξιδεύουν θα κάνουν λιγότερα και πιο μακρινά ταξίδια».

Καθώς η HSBC εφαρμόζει μια στρατηγική μετατόπισης στην Ασία, οι αλλαγές στα ακίνητα είναι πιο πιθανές στο Λονδίνο από το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο Quinn σε τηλεφωνική συνέντευξη με δημοσιογράφους. Ωστόσο, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Λονδίνο παραμένει ένα καλό μέρος για τη διατήρηση της έδρας της τράπεζας και δεν υπάρχει σχέδιο αλλαγής ως προς αυτό, σύμφωνα με τον Quinn.

Διαβάστε ακόμα:

Τρίστα Σαν: Το νέο «όπλο» της HSBC στην Ασία

Γιατί οι θεσμικοί θα εγκαταλείψουν το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης για τη Λεωφόρο Αθηνών

HSBC: Επενδύσεις ύψους 6 δισ. δολαρίων στην Ασία – H νέα στρατηγική της τράπεζας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα
HSBC, Μειώνει,HSBC, meionei