H start up της Κίνας που συγκέντρωσε 775 εκατ. δολάρια από την αμερικανική αγορά

Η κινεζική πλατφόρμα ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης βίντεο-παιχνιδιών DouYu International Holdings Ltd. και οι μέτοχοι της συγκέντρωσαν 775 εκατομμύρια δολάρια κατά τη δημόσια προσφορά που πραγματοποίησαν στην αμερικανική αγορά.

Η εταιρεία, η οποία καθυστέρησε τη διεξαγωγή της IPO λόγω της νευρικότητας που παρουσίασε η αγορά το Μάιο, πούλησε στις ΗΠΑ

44,9 εκατομμύρια μετοχές έναντι 11,50 δολαρίων η κάθε μία, σύμφωνα με δήλωση. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της, πούλησαν 22,5 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες διατέθηκαν σε τιμές από 11,5 δολάρια έως 14 δολάρια έκαστη.

Η DouYu International μετά την εισαγωγή της αποτιμάται περίπου στα 3,7 δισ. δολάρια, με βάση τον αριθμό των μετοχών που εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση. Πρόκειτα για τη δεύτερη μεγαλύτερη διασυνοριακή εισαγωγή στο χρηματιστήριο εταιρείας από την Κίνα, μετά την Tencent Music Entertainment Group η οποία συγκέντρωσε 1,07 δισ. δολάρια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι η DouYu, μία από τις δύο κορυφαίες πλατφόρμες ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης βίντεο-παιχνιδιών της Κίνας, σχεδίαζε αρχικά να ξεκινήσει τα roadshows για την IPO τον Μάιο, αλλά ανέβαλε τα σχέδια της μετά από την απειλή του Προέδρου Donald Trump για την αύξηση των δασμών στην Κίνα, υποστηρίζουν στελέχη που γνωρίζουν το θέμα. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Wuhan κατέθεσε αίτημα για την αρχική δημόσια προσφορά στις 22 Απριλίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη εισαγωγή στην αγορά των ΗΠΑ του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, Huya Inc.

Η εταιρεία, που υποστηρίζεται από την Tencent Holdings Ltd., είχε καθαρά κέρδη 2,7 εκατ. δολάρια με έσοδα ύψους 222 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, έναντι ζημιών περίπου 23 εκατομμυρίων δολαρίων και εσόδων 97 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Στους υφιστάμενους επενδυτές που πούλησαν μετοχές στην IPO περιλαμβάνονται η Aodong Investments και ο Co-CΕΟ και  συν-ιδρυτής της Zhang Wenming, σύμφωνα με το ενημερωτικό της εταιρείας.

Κύριοι Ανάδοχοι της δημόσιας εγγραφής ήταν οι Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. και CMB International Capital Ltd., ενώ οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq με το σύμβολο «DOYU».

The post H start up της Κίνας που συγκέντρωσε 775 εκατ. δολάρια από την αμερικανική αγορά appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα