H MSC επενδύει στα λιμάνια της Αφρικής γιατί περιμένει δημογραφική έκρηξη

Ο ναυτιλιακός κολοσσός της Γενεύης έχει ήδη αποφασίσει να επενδύσει στην Αφρική αγοράζοντας την Bollore Africa Logistics για 6,4 δισ. Ο λόγος που εστιάζει η MSC στις αφρικανικές επιχειρήσεις είναι ότι περιμένει δημογραφική έκρηξη.

Ο ναυτιλιακός γίγαντας του Τζιανλουίτζι Απόντε επιβεβαίωσε το σχέδιο που βλέπει

την ήπειρο στο κέντρο της στρατηγικής του κατά τη διάρκεια του 10 Φόρουμ των Διευθύνων Συμβούλων της Αφρικής στην Ακτή Ελεφαντοστού.

«Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της Αφρικής γιατί πιστεύω ότι τα δημογραφικά στοιχεία μιλάνε από μόνα τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του MSC, Σόρεν Τοφτ και πρόσθεσε: «Όλοι περιμένουμε ότι οι 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι της Αφρικής θα αυξηθούν σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια σε περίπου 30 χρόνια. Η Αφρική είναι επομένως ένας τόπος για επενδύσεις: το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σίγουρα θα αυξηθεί », είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Το αφρικανικό μοντέλο οικογενειακής επιχείρησης ήταν ένα θέμα συζήτησης στο φόρουμ όπου έγιναν ορισμένοι παραλληλισμοί με τον MSC, έναν κολοσσό του κλάδου, αλλά μια οικογενειακή εταιρεία με επικεφαλής τον Τ. Απόντε.

Η παρουσία της οικογένειας Απόντε στην επιχείρηση MSC επιτρέπει «στη διοίκηση της εταιρείας να αξιολογεί καλά τις μακροπρόθεσμες τάσεις και να λαμβάνει αποφάσεις με ευέλικτο τρόπο», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος.

Η MSC εξαγόρασε την Bollore Africa Logistics, μια άλλη οικογενειακή εταιρεία, μετά από συμφωνία που υπογράφηκε τον Μάρτιο αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα καλωσορίσουμε περισσότερα από 20.000 άτομα στην οικογένεια MSC. Η δουλειά μου είναι να βεβαιωθώ ότι αισθάνονται άνετα και ευπρόσδεκτα, ώστε και αυτοί να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους», πρόσθεσε ο Τοφτ.

Τα αφρικανικά λιμάνια άρχισαν πρόσφατα να διακινούν πλοία έως και 14.000 TEU. Ο Τοφτ είναι αισιόδοξος ότι η Αφρική θα αναπτύξει μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς και ότι μακροπρόθεσμα μπορεί κάποια μέρα να είναι καλύτεροι και πιο παραγωγικοί από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις σε άλλες ηπείρους σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC αγόρασε 207 πλοία κοντέινερ μέσα σε 22 μήνες!

Το MSC Foundation δώρισε ασυρμάτους τελευταίας τεχνολογίας στο Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα

Τζιανλουίτζι Απόντε: Ο πρώην τραπεζίτης που έχτισε περιουσία 19 δισ. δολ. στη ναυτιλία

Keywords
Τυχαία Θέματα