F1 Ρωσία: Ο Φερστάπεν θα εκκινήσει τελευταίος

Στη Red Bull υπολογίζοντας ότι ο Φερστάπεν θα εκτίσει ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση καθώς κρίθηκε από τους αγωνοδίκες στη Μόντσα υπαίτιος για τη σύγκρουση με το Χάμιλτον αποφάσισαν να του αλλάξουν υβριδική μηχανή.

Καθώς βρισκόμαστε στον 15ο αγώνα της σεζόν ήταν βέβαιο πως ο Ολλανδός θα χρειάζονταν ως το φινάλε στο Άμπου Ντάμπι στις 12/12 καινούργια υβριδική μηχανή. Δεν αποκλείεται δε αν γίνουν όλοι οι αγώνες να χρειαστεί κι άλλη. Όπως κι αν έχει στη Red Bull

αποφάσισαν ότι είναι πιο ανώδυνο να γίνει η αλλαγή στη Ρωσία όπου υπήρχε ούτως ή άλλως ποινή και ο Φερστάπεν θα εκκινούσε πίσω από τις Mercedes.

Βέβαια τα προσπεράσματα δεν είναι εύκολα στη Ρώσικη πίστα και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος είναι προβληματισμένος, αν θα καταφέρει να ανέβει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποια γόμα της Pirelli θα εκκινήσει. Θα ρισκάρει να βάλει τη σκληρή στην αρχή και να πάει στη μαλακή στο φινάλε που όλοι θα είναι με τη σκληρή. Αν στην κατάλληλη συγκυρία εμφανιστεί ένα αυτοκίνητο ασφαλείας ο Φερστάπεν ίσως ευνοηθεί. Μια θέση στην πρώτη πεντάδα θα ήταν επιτυχία για τον Ολλανδό.

2021 Russian Grand Prix, ThursdaySebastian Kawka

Αξίζει να τονιστεί πως οι Mercedes δεν έχουν χάσει ποτέ επί Ρωσικού εδάφους. Τα προηγούμενα 7 GP στη Ρωσία τα έχουν κερδίσει οι Mercedes. Ταχύτερος χτες ήταν ο Μπότας και από κοντά ακολουθούσε και ο Χάμιλτον. Ο Βρετανός έκανε λάθος στα φρένα μπαίνοντας στα πιτ στο FP2 με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χειριστή του εμπρός γρύλλου. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ο Χάμιλτον ζήτησε συγνώμη από τον ασύρματο.

FERRARI F1 GP RUSSIA – VENERDI 24/09/2021 credit @Scuderia Ferrari Press Office

Υβριδική μηχανή άλλαξαν και στη Ferrari του Λεκλέρκ. Οι κόκκινοι έχουν αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα (MGU–H) και ο Μονεγάσκος οδηγός τόνισε πως είναι αισθητά καλύτερη η νέα υβριδική μηχανή. Όπως ο Φερστάπεν έτσι και ο Λεκλέρκ θα εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις: «Ελπίζω να ακολουθήσω το Φερστάπεν που είναι ταχύτερος και να περνάω και εγώ τους πιο αργούς συνδυασμούς». Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι πιθανόν να διεξαχθούν υπό βροχή αυτό προσθέτει μια επιπλέον δυσκολία για τους οδηγούς. Η πρόβλεψη του καιρού δείχνει πως ο αγώνας αύριο θα γίνει με στεγνές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

F1, Αυστρία: Ποιος θα κοντράρει το Φερστάπεν;
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα