Eurobank: Κέρδη 236,3€ εκατ. βλέπει η OPTIMA BANK

Καθαρά κέρδη ύψους 236,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο «βλέπει» η Optima Bank για την Eurobank.

Ειδικότερα, η Optima εκτιμά ότι η Eurobank θα ανακοινώσει στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της καθαρά κέρδη ύψους 236,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 110% σε ετήσια βάση από τα 70 εκατ. του πρώτου τριμήνου του 2021, με ώθηση

από τα αυξημένα λειτουργικά έσοδα και κέρδη από συναλλαγές, τον έλεγχο του κόστους και τις χαμηλότερες προβλέψεις για ζημίες δανείων.

Σύμφωνα με την Optima, η τράπεζα θα παρουσιάσει αύξηση των λειτουργικών της εσόδων κατά 18% σε ετήσια βάση και κέρδη 170 εκατ. ευρώ από συναλλαγές αντιστάθμισης κινδύνου.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 325,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από προμήθειες και αμοιβές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 112 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το core income της τράπεζας θα διαμορφωθεί στα 437,6 εκατ. ευρώ και το operating στα 607,6 εκατ.

Σε κάθε περίπτωση η Optima Bank επισημαίνει ότι η προσοχή θα εστιάσει στο outlook που θα παρουσιάσει η διοίκηση της Eurobank για το υπόλοιπο του έτους και ιδιαίτερα όσον αφορά για την εξέλιξη των βασικών εσόδων, της ποιότητας του ενεργητικού και τη δυναμική του ισολογισμού στα επόμενα τρίμηνα.

Τέλος, η Optima Bank επισημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ανανεώσει τις εκτιμήσεις της για την τιμή στόχο και τις συστάσεις της όσον αφορά τη μετοχή της τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΑΠ: Κέρδη 81,5€ εκατ. «βλέπει» η Optima Bank

Keywords
Τυχαία Θέματα