Eπίδομα ειδικού σκοπού: Ποιοι άνεργοι από τον κλάδο Επισιτισμού/Τουρισμού πρέπει να ξανακάνουν αίτηση

Την προσοχή των ανέργων του κλάδου Επισιτισμού/ Τουρισμού εφιστά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕΕΤ, σχετικά με τις αιτήσεις για το επίδομα ειδικού σκοπού.

Η Ομοσπονδία παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το ποιοι είναι καλυμμένοι και ποιοι πρέπει να προβούν εκ νέου σε αίτηση.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Όσοι έκαναν αίτηση για το επίδομα

ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και αίτηση για το ταμείο ανεργίας από 01/11/2020 και μετά δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ.

-Όσοι έκαναν αίτηση για το επίδομα ειδικού σκοπού (534 ευρώ ) αλλά είχαν απολυθεί 30/09/2020 και είχαν ήδη κάνει αίτηση για ταμείο ανεργίας και έκδοση κάρτα ανεργίας που εκδόθηκε με ημερομηνία λύσης εργασιακής σχέσης 30/09/2020 ΘΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ και αντιστοίχως θα απορριφθεί η συνδεόμενη με το δελτίο αυτό επιδότηση τακτικής ανεργίας. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. Επομένως όσοι ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία θα ξανακάνουν αίτηση για το ταμείο ανεργίας με ημερομηνία απόλυσης την 31/10/2020.

-Όσοι έκαναν αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και έκαναν και αίτηση για το επίδομα ανεργίας και ήδη έχουν πληρωθεί θα συμψηφιστεί με την επόμενη δόση του ΟΑΕΔ όταν ξεκινήσει κανονικά να επιδοτούνται εκ νέου από τον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Η επιστρεπτέα προκαταβολή συνεχίζεται και το ’21 – Έρχεται ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Lockdown: «Σφράγισαν» τα χερσαία σύνορα – Οι νέοι κανόνες

Νίκη Κεραμέως: Σε φάσεις το άνοιγμα των σχολείων – Ποια θα επαναλειτουργήσουν πρώτα

Keywords
Τυχαία Θέματα