Creta Farms: Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις λόγω κορονοϊού – Έκτακτες αγορές α’ υλών για ενίσχυση παραγωγής

Την επαναλειτουργία των δικαστηρίων περιμένουν στην Creta Farms, προκειμένου να αρχίσει η εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

Η υπαγωγή στο άρθρο 106 β και δ και η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης από την Δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο βήμα στην προσπάθεια διάσωσης που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν τα αδέλφια Δομαζάκη (Μάνος και Τάκης Δομαζάκης) ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις άναψαν το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση της επιχείρησης

σε νέο ιδιοκτήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η δικάσιμος είχε ορισθεί για τις 20 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς είχε προηγηθεί το κλείσιμο των δικαστηρίων με απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση αναγνωρίζουν πως η επιβράδυνση της οικονομίας δυσκολεύει την όλη προσπάθεια εξυγίανσης καθώς όπως λένε είναι «άγνωστο πως θα αντιδράσει η αγορά στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Η πλευρά του νέου επενδυτή πάντως έχει σπεύσει να υποστηρίξει την εταιρεία στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Impala Invest του Δημήτρη Βιτζηλαίου έχει καταβάλλει ήδη τα 2 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ενισχύοντας τα επίπεδα ρευστότητας και να μπορέσει να ανταπεξέλθει καλύτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Σε ανάλογη χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου και οι πιστώτριες τράπεζες.

Παράλληλα, η Impala Invest βοηθά την εταιρεία να προμηθεύεται πρώτες ύλες προκειμένου να έχει επάρκεια πρώτων υλών για να ανταποκριθεί η εταιρεία στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδας από την μαζική προσέλευση των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πωλήσεις σε κάποιους κωδικούς έχουν αυξηθεί κατά 2 και 3 φορές!

Η Impala έχει προμηθεύσει ήδη την Creta Farms με πρώτες ύλες αξίας άνω των 3,6 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα πρώτων υλών επαρκούν για πάνω από ένα μήνα, με δεδομένο πως η εβδομαδιαία παραγωγή ανέρχεται σε περίπου 200 τόνους.

Όσον αφορά στην καθίζηση που υφίσταται η αγορά του Horeca, μετά την απόφαση για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης (με εξαίρεση τα delivery και τα take away), των ξενοδοχείων και του Catering δεν επηρεάζουν στην παρούσα φάση την εταιρεία, η οποία λόγω των προβλημάτων ρευστότητας είχε αποσυρθεί από αυτή την κατηγορία. «Στάθηκε κατά κάποιο τρόπο τυχερή μέσα στην ατυχία της».

Keywords
Τυχαία Θέματα