Creta Farms – Folli Follie: Πάνε στα δικαστήρια την ίδια μέρα για κρίσιμες υποθέσεις

«Ραντεβού στα δικαστήρια» δίνουν την ίδια μέρα Creta Farms και Folli Follie. Οι δυο εταιρείες που βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα» για διαφορετικούς λόγους αναμένεται κατά διαβολική σύμπτωση να βρεθούν αύριο στις δικαστές αίθουσες για κρίσιμες υποθέσεις τους.

Η Folli Follie που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τις αποκαλύψεις για το εύρος των οικονομικών ατασθαλιών της οικογένειας Κουτσολιούτσου καλείται ενώπιον του

Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να αποκρούσει την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν δυο ομολογιούχοι ελβετικής καταγωγής. Πρόκειται για μια δίκη «ζωής και θανάτου», αφού εάν γίνει δεκτή η αίτηση των Ελβετών, οι οποίοι κατέχουν αθροιστικά το 0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας (περίπου 4 εκατ. Ευρώ), τότε το όλο εγχείρημα διάσωσης κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Η διοίκηση της Folli προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κρίσιμη δίκη, δηλώνοντας πως οι κατατεθείσες αιτήσεις στερούνται παντελώς ερείσματος. Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Αβραάμ Γούναρης μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους ανέφερε πως θα επιθυμούσε να απορριφθεί η αίτηση διότι διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους ομολογιούχους για την εξεύρεση λύσης.

Την ίδια ώρα, σχεδόν 315 χιλιόμετρα νοτιότερα της χώρας και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, αναμένεται να παρουσιαστεί η κρητική αλλαντοβιομηχανία, όπου συζητείται η αίτηση που κατέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες για αλλαγή διοίκησης. Η συγκεκριμένη κίνηση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή και να ξαναπάρει μπροστά η παραγωγική διαδικασία που έχει σχεδόν παύσει.

Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν πως οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, τα αδέλφια Δομαζάκη, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και την ίδια ώρα παραμένει θολό το τοπίο γύρω από το ποιος διοικεί την εταιρεία. Έτσι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ήταν αναγκαία για να τοποθετηθεί νέα ανεξάρτητη διοίκηση που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να εξυγιάνει την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έξι επενδυτές έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής μη δεσμευτική προσφορά, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος που ελέγχει ήδη την Νίκας, το επενδυτικό fund HIG, ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου, οι Ρώσοι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, και ο Δ. Βιντζηλαίος της Impala Investment (ελέγχει και την Λακωνική Τροφίμων).

The post Creta Farms – Folli Follie: Πάνε στα δικαστήρια την ίδια μέρα για κρίσιμες υποθέσεις appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα