CVC Capital: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Birkenstock έναντι 5 δισ. δολαρίων

Η Birkenstock, η γερμανική εταιρεία πίσω από τα δημοφιλή σανδάλια, που αποτελούν τη νέα τάση στο χώρο υποδημάτων και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών όλων των κατηγοριών, πραγματοποιεί συνομιλίες για το ενδεχόμενο εξαγοράς της από την CVC Capital Partners, σύμφωνα πληροφορίες του Bloomberg.

Το private equity

βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες της Birkenstock, της οικογενειακής επιχείρησης με ιστορία 250 ετών. Η αποτίμηση της εταιρείας σύμφωνα με τις πηγές μπορεί να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ (4,8 δισ. δολάρια),  συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Τα σανδάλια Birkenstock κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960, ωστόσο οι ρίζες του brand βρίσκονται αρκετά πιο πίσω, στο 1774, όταν ο Johann Adam Birkenstock δούλευε ως υποδηματοποιός στην Έσση της Γερμανίας. Η εταιρεία έχει προσελκύσει αγοραστές που ενδιαφέρονται για προϊόντα με ιστορία.

Η CVC ελέγχει ήδη επώνυμες μάρκες όπως η Breitling, η ελβετική ωρολογοποιία που εξαγόρασε το 2017 και είναι γνωστή για τα ρολόγια που διαφήμιζε ο ηθοποιός John Travolta. Επίσης, κατέχει τη γερμανική αλυσίδα προϊόντων ομορφιάς Douglas GmbH, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τα χρέη της εν μέσω του lockdown και του αυξανόμενου ανταγωνισμού στις online πωλήσεις.

Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε συμφωνία, αναφέρουν οι πηγές. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Τα σανδάλια Birkenstock πωλούνται στις ΗΠΑ από το 1966, χρονιά που τα ανακάλυψε μία γυναίκα με το όνομα Margot Fraser στις διακοπές της στη Γερμανία και αποφάσισε να αναλάβει την εισαγωγή τους στην αμερικανική αγορά.

Αγαπημένα των fashionistas και των bohemians, τα Birkenstok απογειώθηκαν τη δεκαετία του 1990 και του 2000, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν με αυτά αρκετοί διάσημοι, μεταξύ των οποίων οι Kate Moss και Heidi Klum. Το στυλ των σανδαλιών υιοθέτησαν και αρκετές εταιρείες ειδών πολυτελείας που έφτιαξαν ανάλογα προϊόντα, όπως η Celine και Givenchy.

Από το 2013, η Birkenstock διευθύνεται από τους Markus Bensberg και Oliver Reichert. Η εταιρεία πουλά τα προϊόντα της, στα οποία περιλαμβάνονται ακόμη ζώνες και τσάντες, σε 90 χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Birkenstock πούλησε 23,8 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια το οικονομικό έτος έως τον Σεπτέμβριο του 2019, γεγονός που βοήθησε τις πωλήσεις να αυξηθούν κατά 11% στα 721,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα καθαρά έσοδα για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 40% στα 129 εκατομμύρια ευρώ.

Ενεργειακό deal 2,5 δισ. δολαρίων: H Total εξαγόρασε το 20% του ινδικού κολοσσού Adani Green Energy

Amancio Ortega: Το επιτυχημένο «στοίχημα» του ιδρυτή της Zara που διπλασίασε τα κεφάλαια του

Bernard Arnault: Γιατί η πώληση της Carrefour θα ζημιώσει τον μεγιστάνα της Louis Vuitton

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα