BlackRock: Βγαίνει «short» στο δολάριο έναντι των ασιατικών νομισμάτων λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο «σορτάρει» το δολάριο με τις προσδοκίες ότι η άνευ προηγουμένου δημοσιονομική και νομισματική ώθηση θα παρατείνει τις απώλειες του νομίσματος- ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει στις εκλογές.

Η BlackRock βγαίνει «μέτρια» short στο δολάριο έναντι του κινεζικού γουάν, της ινδικής ρουπίας και της ρουπίας της Ινδονησίας, δήλωσε ο Neeraj Seth, επικεφαλής της ασιατικής μονάδας υποστηρίζοντας ότι θα επωφεληθούν από την αποδυνάμωση του δολαρίου

καθώς οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία και υψηλότερη απόδοση.

«Η βασική μου υπόθεση είναι ότι έχουμε ακόμα τουλάχιστον ένα έως τρία χρόνια ήπιας αδυναμίας του δολαρίου – αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», δήλωσε ο Seth στο Bloomberg. «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, ορισμένες από τις πολιτικές ενέργειες έχουν ήδη συμβεί.»

Ο γίγαντας των 7,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μαζί με άλλους παγκόσμιους παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και της UBS Asset Management που ευνοούν την πώληση του δολαρίου με μόλις μία εβδομάδα έως την ημέρα των εκλογών.

Ο δείκτης του Bloomberg για το δολάριο έχει υποχωρήσει πάνω από 1% αυτό το μήνα καθώς ο Joe Biden επέκτεινε το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις έναντι του Donald Trump. Το γουάν έχει αυξηθεί 1,4% έναντι του δολαρίου, η ρουπία της Ινδονησίας έχει αυξηθεί 1,5%, ενώ η ρουπία της Ινδίας έχει μικρές μεταβολές.

«Το δολάριο εξακολουθεί να βρίσκεται στην ακριβή πλευρά από θεμελιώδη άποψη», σημειώνουν οι αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα