Bitcoin: Ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια με το βλέμμα στις νέες κινήσεις της Fed

Το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 23.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι ελπίδες για αύξηση των επιτοκίων λιγότερο επιθετική από τη Fed πυροδότησαν ένα ράλι ανακούφισης στα κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο εκτινάχθηκε έως τα 23.800 δολάρια την Τετάρτη, καταγράφοντας κέρδη 8% σε 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα επίπεδα που είχε βρεθεί ξανά στα μέσα Ιουνίου, αναφέρει

του CNBC.

Οι  traders στηρίχθηκαν στην προοπτική πιο ήπιας πολιτικής από τη Fed στην επόμενη συνεδρίασή της για τον καθορισμό των επιτοκίων.

Οι επιπτώσεις της αυστηρής νομισματικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχουν πλήξει σημαντικά τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες περίπου 50% από τις αρχές του 2021.

«Αυτό δεν είναι απαραίτητα το τέλος της bear αγοράς crypto, αλλά ένα ράλι ανακούφισης για το Bitcoin», δήλωσε ο Antoni Trenchev, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κρυπτονομισμάτων Nexo.

«Το bitcoin αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό του μετά από έναν ασταθή μήνα και η επόμενη εβδομάδα θα είναι ενδεικτική», τόνισε.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση της, αλλά οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια λιγότερο επιθετική αύξηση αυτή τη φορά κατά 75 μονάδες βάσης αντί για 100.

Ένα ράλι του Bitcoin πέραν των 22.700 δολαρίων σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα έχει πλέον ανακτήσει τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, θέτοντας τις τεχνικές βάσεις για μια «αντιστροφή της τάσης», σύμφωνα με τον Yuya Hasegawa, αναλυτή αγοράς κρυπτονομισμάτων στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο crypto Bitbank.

«Η αγορά χρειάζεται περισσότερη διασφάλιση για την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed», εξήγησε. «Παρόλα αυτά, η βραχυπρόθεσμη προοπτική για το bitcoin είναι ανοδική και θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 29.000 δολάρια αυτή την εβδομάδα».

Ανοδικά κινείται και το Ether που σημειώνει κέρδη 3% στα 1.592 δολάρια, ενώ η τιμή του έχει ενισχυθεί πάνω από 40% τις τελευταίες επτά ημέρες, τροφοδοτούμενο από την αισιοδοξία σχετικά με μια πολυαναμενόμενη αναβάθμιση στο δίκτυό του που είναι γνωστή ως “Merge”.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στην Binance από την Ολλανδία
Keywords
Τυχαία Θέματα