Athletic Greens: O Λιούις Χάμιλτον της Formula 1 και η Σίντι Κρόφορντ επενδύουν σε πράσινους χυμούς

Ο Βρετανός οδηγών αγώνων της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον και το μοντέλο Σίντι Κρόφορντ, περιλαμβάνονται στην ομάδα με τα διάσημα ονόματα, που επενδύουν σε μία επιχείρηση πράσινου χυμού, εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση που υπάρχει για προϊόντα υγείας και ευεξίας.

Η Athletic Greens, η οποία παράγει μια θρεπτική σκόνη, αποφάσισε για πρώτη φορά από την ίδρυση της, εδώ και μία δεκαετία, να στραφεί σε ξένους επενδυτές.

Η εταιρεία

private equity, SC Holdings, θα ηγηθεί ενός γύρου χρηματοδότησης που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και θα περιλαμβάνει διασημότητες από όλες τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Χιου Τζάκμαν, του μοντέλου Σίντι Κρόφορντ και του μουσικού Στιβ Αόκι. Η Athletic Greens αρνήθηκε να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

«Ποτέ δεν χρειάστηκε πραγματικά να συγκεντρώσουμε κεφάλαια», δήλωσε ο Chris Ashenden, ιδρυτής της Athletic Greens. «Πρόκειται για την στρατηγική επιλογή μία ομάδας ανθρώπων με τους οποίους θα μοιραστούμε την ιστορία μας».

Η επιχείρηση αναμένει ότι τα έσοδα της θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια το 2021 και θα χρησιμοποιήσει τα επενδυτικά κεφάλαια στο μάρκετινγκ, με στόχο να ενισχύσει το προφίλ της του brand της. Η Athletic Greens πουλά ένα προϊόν 75 συστατικών απευθείας στους καταναλωτές μέσω είτε εφάπαξ πωλήσεων και είτε μιας μηνιαίας συνδρομητικής υπηρεσίας.

Τα σνακ και τα ποτά για την υγεία και την ευεξία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον γιγάντων της βιομηχανίας κατά το προηγούμενο έτος.

Το 2020, η Mars εξαγόρασε την κατασκευάστρια της μπάρας σνακ, Kind North America και η Unilever απέκτησε το μείγμα ποτών ηλεκτρολύτη Liquid IV. Νωρίτερα φέτος, η Mondelez International εξαγόρασε την ετικέτα σοκολάτας Hu και η Nestle Health Science πρόσθεσε στα προϊόντα της τα δισκία ενυδάτωσης Nuun.

Τα στελέχη της Athletic Greens βρίσκονται επί του παρόντος σε συζητήσεις με τους διάσημους επενδυτές για το πώς καθένας από αυτούς θα βοηθήσει στην ενίσχυση του brand.

Στήριξη και επένδυση

Ο Λιούις Χάμιλτον, επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 που υπέγραψε συμβόλαιο αυτό το μήνα για να παραμείνει με την ομάδα της Mercedes έως το τέλος του 2023, ακολουθεί  vegan διατροφή και ενθαρρύνει τους θαυμαστές του να σταματήσουν να τρώνε κρέας. Έχει ασχοληθεί με τον τομέα των τροφίμων και ποτών στο παρελθόν, υποστηρίζοντας το εστιατόριο με φυτικό κρέας, Neat Burger.

Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματικών του κινήσεων αφορά σε συμφωνίες που περιλαμβάνουν από τα ρολόγια IWC έως αθλητικά παπούτσια Puma και τα ακουστικά Bose. Έχει επίσης μια γραμμή ρούχων με την υπογραφή του Tommy Hilfiger.

Ο Χάμιλτον δήλωσε  ενθουσιασμένος που «υποστηρίζει και επενδύει» στην Athletic Greens, προσθέτοντας ότι συμπεριλαμβάνει το ποτό της εταιρείας στην καθημερινή του ρουτίνα.

Διαβάστε ακόμα:José Andrés: Ο σεφ που πήρε δώρο από τον Jeff Bezos 100 εκατ. δολάριαΑκολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα