Alfa Romeo F1: Μένουν οι Ράικονεν, Τζιοβινάτσι το 2021

Απογοήτευση για τους φίλους της Ιταλικής φίρμας η παραμονή του μέτριου Ιταλού οδηγού.

Η χθεσινή ανακοίνωση επέκταση συνεργασίας της Alfa Romeo με τη Sauber για το 2021 συνοδεύτηκε από τη σημερινή που διατηρεί τους ίδιους οδηγούς στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

Προφανώς για τον πολύπειρο παγκόσμιο πρωταθλητή Κίμι Ράικονεν δεν έχουμε τίποτα να πούμε όμως τουλάχιστον

προβληματίζει η παραμονή του Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Ούτε οι επιδόσεις, ούτε τα αποτελέσματα, ούτε η δημοφιλία του Ιταλού οδηγού δικαιολογούν την παραμονή του στη F1.

Ο Tζιοβινάτσι αποτελεί τον πρώτο Ιταλό οδηγό εδώ και χρόνια που έχει σταθερή παρουσία στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Στις δύο πρώτες σεζόν συμμετοχής του, η απόδοση και η πρόοδος του ήταν μέτρια και φέτος δεν δείχνει να εξελίσσεται, καθώς έχει πάρει μόνο 3 βαθμούς.

Για την Alfa Romeo η σταθερή ανέλιξη του αποτελεί στόχο, αλλά και πηγή περηφάνιας. Άλλωστε η σύνδεση των Ιταλών οδηγών με την Alfa Romeo αποτελεί στοιχείο δημιουργίας θρυλικών στιγμών, όπως της νίκης του Φαρίνα στο τιμόνι της Alfa Romeo Gran Premio Type 158 “Alfetta”, στον πρώτο αγώνα της Formula 1 to 1950.

Ο Τζιοβινάτσι δήλωσε για την παραμονή του: «Η Alfa Romeo Racing ORLEN αποτέλεσε το σπίτι μου στην Formula 1 τα δύο τελευταία χρόνια και είμαι ευτυχής που αυτή η σχέση θα συνεχιστεί για ακόμα μια χρονιά. Η ομάδα με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη της και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τους το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι συνετέλεσα και εγώ στην εξέλιξη της ομάδας. Όμως ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και έχουμε πολλά ακόμα να πετύχουμε μαζί. Πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθούν από τη φετινή. Η προσπάθεια από τώρα και μέχρι το τέλος της σαιζόν θα επηρεάσει το 2021 και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα.»

Αντίστοιχα ο 41χρονος Κίμι Ράικονεν είπε: «Η Alfa Romeo Racing ORLEN αποτελεί πολλά περισσότερα για εμένα από απλά μια ομάδα, είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Πολλά πρόσωπα που ήταν γύρω μου όταν έκανα το ντεμπούτο μου το 2001 παραμένουν εδώ και η μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της ομάδας μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω δυνατά την επόμενη σαιζόν, η οποία θα είναι η 19η στη Formula 1. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα στο σκοπό της ομάδας και πως μπορούμε να τον πετύχουμε μαζί. Αυτή η ομάδα προτιμά τη σκληρή δουλειά από τα λόγια και αυτό μου ταιριάζει. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά και ελπίζω πως θα κάνουμε βήματα βελτίωσης ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη.»

Η ανακοίνωση για την ανανέωση των συμβολαίων των δύο οδηγών έρχεται ακριβώς πριν το Grand Prix της Imola, μια πίστα με ιδιαίτερη σημασία για την Alfa Romeo και τον Ιταλικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή στιγμή το μονοθέσιο της ομάδας, η C39, θα φέρει έναν πολύ ξεχωριστό χρωματισμό. Σχεδιασμένος από το Centro Stile Alfa Romeo, ο χρωματισμός ξεχωρίζει για την Ιταλική σημαία που διατρέχει το πάνω μέρος του μονοθεσίου μέχρι και την πίσω αεροτομή. Το λογότυπο για την 110η επέτειο από την ίδρυση της μάρκας κατέχει δεσπόζουσα θέση και συνδυάζεται με τη φράση “Welcome back, Imola”, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία της θρυλικής πίστας. Από τις κατηγορίες Touring και Sport, μέχρι και τη Fomrula 1, η Imola αποτελούσε πάντα σημαντικό σταθμό για την Alfa Romeo, η οποία έχει κατακτήσει νίκες και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα