Airbnb: Μοιράζει 10 εκατ. δολάρια σε όσους φτιάξουν τα πιο τρελά ακίνητα για διαμονή στον πλανήτη

Η Airbnb ίδρυσε ένα fund με κεφάλαια 10 εκατ. δολάρια, με στόχο να παρέχει κίνητρα για την δημιουργία των πιο περίεργων και μοναδικών προορισμών ακινήτων στον πλανήτη.

Η γνωστή ιστοσελίδα θα προσφέρει σε 100 άτομα 100.000 δολάρια για να δημιουργήσουν αξέχαστα ακίνητα για διαμονή, όπως ένα «ντόνατ-κατοικία στην έρημο», σύμφωνα με το έντυπο αίτησης.

Τα σχέδια πρέπει να είναι εντυπωσιακά, να λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον και να μπορούν να ολοκληρωθούν έως τον Αύγουστο του 2023. Μια επιτροπή κριτών, συμπεριλαμβανομένης

της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Iris Apfel και του αρχιτέκτονα Koichi Takada από το Σύδνεϋ, θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τα projects.

Τον Μάιο, η Airbnb επανασχεδίασε τον ιστότοπό της για να βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν διαφορετικές τοποθεσίες. Το OMG! Fund έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει περισσότερα σπίτια που αποτελούν μοναδικούς προορισμούς, όπως το Big Idaho Potato Hotel στο Boise του Αϊντάχο, το οποίο μοιάζει με μία γιγάντια παράτα εξωτερικά και μέσα διαθέτει ανέσεις, όπως τζάκι και σκαλισμένο σε κέρατο πολυέλαιο. Η διαμονή στη φάρμα Deluxe Covered Wagon κοντά στο Λας Βέγκας προσφέρει βόλτες με άλογα και ροντέο.

Η Airbnb, μαζί με τους ανταγωνιστές της Expedia Group και Booking Holdings, δήλωσαν ότι αναμένουν αυτό το καλοκαίρι να είναι ένα από τα καλύτερα που έχει βιώσει ποτέ ο κλάδος, παρά τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και τις ακυρώσεις πτήσεων.

Η εστίαση σε μοναδικά, πρωτότυπα ακίνητα βοηθά την εταιρεία να ξεχωρίσει με τις παροχές της, την ώρα που μαίνονται οι συζητήσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα της διαμονής σε ένα Airbnb έναντι ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είπε ότι οι κρατήσεις για διανυκτερεύσεις σε μοναδικά καταλύματα αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά περισσότερο από 49% από το 2019 έως το 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Brian Chesky: Ο CEO της Airbnb αποφάσισε να ζει σε διαφορετική πόλη κάθε δύο εβδομάδες
Keywords
Τυχαία Θέματα