Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο από το Παγκράτι

Ο πατέρας της ομολόγησε πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του στην αδελφή της γυναίκας του, στη Γαλλία, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ είπε ψέματα στην αστυνομία διότι φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του. 

Η 7χρονη εντοπίστηκε από Γάλλους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονταν με τους Γάλλους αστυνομικούς μετά τις αποκαλύψεις πως ο πατέρας, Αμπελκά, είχε ταξιδέψει στο Παρίσι πριν την εξαφάνιση της

κόρης του.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στη Γαλλία ζει η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν.

Ο πατέρας της 7χρονης οδηγήθηκε στις αρχές το πρωί της Δευτέρας και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς για την εξαφάνιση της μικρής.

Ο πατέρας δεν κατηγορείται για την εξαφάνιση, αλλά συνελήφθη καθώς στο σπίτι του, στο Παγκράτι βρέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι Αρχές του υπέβαλλαν ερωτήσεις για τον ρόλο της πρώην συντρόφου του που ζει στη Γαλλία, τα περίεργα τηλεφωνήματα της ημέρας της εξαφάνισης καθώς και για τις προτάσεις από ΜΚΟ να δοθεί το παιδί για υιοθεσία.

Ο πατέρας της Βαλεντίν είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ότι τον πλησίασαν τρεις φορές ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

Υπόθεση Βαλεντίν: Ο πατέρας δήλωσε ψευδώς εξαφάνιση – Έγινε βιντεοκλήση παρουσία αστυνομικών

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τις τελευταίες ώρες προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο (σ.σ. την αδερφή του και θεία της μικρής) είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών διακρίβωσαν ότι ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν είχε εκδώσει και αεροπορικό εισιτήριο, σχεδιάζοντας τη μετάβαση του στη Γαλλία στις 12 Φεβρουαρίου 2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις και από έξι φίλους του πατέρα της κοπέλας, ανάμεσα τους και ο συγκάτοικος του.

Το πρωί της Τετάρτης, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.

Reader 

The post Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο από το Παγκράτι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα