«Τσάρος» για άλλα 6 χρόνια ο Πούτιν. Τα exit poll του δίνουν ποσοστό άνω του 70%. Δεύτερος ο κομμουνιστής υποψήφιος Γκρουτινίν με 11,2%. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει σωρεία παραβάσεων και νοθεία

news247

Πρόεδρος της Ρωσίας για τέταρτη φορά εκλέγεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της κάλπης. Πιο συγκεκριμένα, ο Πούτιν επανεκλέγεται με ποσοστό 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit poll του κρατικού ινστιτούτου VTsIOM.

Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%), έπειτα από μία άτονη εκλογική διαδικασία που διασφαλίζει ότι ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024.

Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ ανέφεραν παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη Ρωσία και αναμένεται να αναδείξουν και πάλι νικητή τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι, του σφοδρότερου εχθρού του προέδρου Πούτιν, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έχει στείλει 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.

The post «Τσάρος» για άλλα 6 χρόνια ο Πούτιν. Τα exit poll του δίνουν ποσοστό άνω του 70%. Δεύτερος ο κομμουνιστής υποψήφιος Γκρουτινίν με 11,2%. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει σωρεία παραβάσεων και νοθεία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα