Τρομακτική ασθένεια στα ελάφια. Προκαλεί την παράλυση των μυών τους. Επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάδοσης στους ανθρώπους. Γιατί ονομάστηκε zombie-deer

Προσβάλλει πληθυσμούς ελαφιών στις ΗΠΑ και έχει ήδη εξαπλωθεί σε 26 πολιτείες με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ακόμα δεν υπάρχει τρόπος για να καταπολεμηθεί.

Πρόκειται για την ασθένεια «zombie deer» μια θανατηφόρα και μεταδοτική νευρολογική διαταραχή των ελαφιών, η οποία προκαλεί την παράλυση μυών.

Τα ελάφια παρουσιάζουν μία ακινησία και πρόσωπο χωρίς συσπάσεις, είναι σαν ζωντανά νεκρά και γι’ αυτό τα αποκαλούν ζόμπι. Η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτατα και οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μετάδοσης στον

άνθρωπο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μετάδοση σε ανθρώπους ή να έχουμε περιστατικά που ακόμη δεν γνωρίζουμε», δήλωσε ο Dr Michael Osterholm στον Independent.

Ο διευθυντής του CDC για την Έρευνα και Πολιτική Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, πρόσθεσε: «Το βασικό ζήτημα εδώ είναι ότι σε αντίθεση με την ασθένεια των τρελών αγελάδων, βλέπουμε επίσης αντίκτυπο στους μυς, άρα η ασθένεια εντοπίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό στο κρέας που καταναλώνεται. Το μαγείρεμα δεν κάνει τίποτα για να την αποτρέψει».

Ο Dr Osterholm πρόσθεσε πως πήρε στους ερευνητές πάνω από 10 χρόνια για να εντοπίσουν τη νόσο των τρελών αγελάδων ή αλλιώς το σύνδρομο Creutzfeldt-Jakob.

Σημείωσε επίσης ότι η ασθένεια δεν μετατρέπει πραγματικά τα ελάφια σε «ζόμπι», και ο όρος «ζόμπι ελάφι» είναι μια ανακριβής, μη επιστημονική ονομασία για να περιγράψει την ασθένεια πως χρησιμοποιείται σε επίπεδο περιγραφικό και μόνο, καθώς προκαλεί μυοπαράλυση.

The post Τρομακτική ασθένεια στα ελάφια. Προκαλεί την παράλυση των μυών τους. Επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάδοσης στους ανθρώπους. Γιατί ονομάστηκε zombie-deer appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρομακτική, Προκαλεί, Επιστήμονες, -deer,tromaktiki, prokalei, epistimones, -deer