Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Βιέννη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, χωρίς να παράσχει στοιχεία για την επίθεση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram,  σχετικά με την ανάληψη ευθύνης, ο 20χρονος δράστης χαρακτηρίζεται «στρατιώτης του Χαλιφάτου».

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», ο οποίος επιτέθηκε εναντίον πολιτών στο κέντρο της Βιέννης χθες με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά

πυρά.

ISIS officially claimed responsibility for the attack in Vienna.

The Islamic State called the perpetrator a "soldier of the caliphate". pic.twitter.com/kz9dKPXkds

— Status-6 (@Archer83Able) November 3, 2020

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα που συνδέονται με το δράστη της επίθεσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η ανάλυση των σκηνών της επίθεσης με βάση το οπτικό υλικό κινητών τηλεφώνων δεν παρέχει στοιχεία για την ύπαρξη και δεύτερου δράστη, είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι μένει ακόμη να αποκλεισθεί ότι υπήρξε και δεύτερος δράστης.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Η δολοφονική επίθεση εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν. Μετά τη θανατική καταδίκη, του χάρισε τη ζωή και ο Τζίμυ Κάρτερ τον απελευθέρωσε

The post Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Βιέννη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα