Θάνατος Σήφη Βαλυράκη. Αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει φραστικό επεισόδιο με ύβρεις πριν από το δυστύχημα. Εξετάζεται και η εκδοχή της ανθρωποκτονίας

Φραστικό επεισόδιο με ύβρεις ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη και έναν ψαρά πριν από το τραγικό δυστύχημα αποκαλύπτει άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, σύμφωνα με το Mega.

«Ήταν απέναντι από την Αγία Τριάδα και ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε σουπιές με το κόκκινο σκάφος. Το σκάφος έκανε μια διακοπή, ξανάβαλε μπρος, ξαναξεκίνησε κι έφτασε σε ένα σημείο και τον πλησίασε ένα άσπρο αλιευτικό σκάφος. Το άσπρο το αλιευτικό σκάφος είχε

έναν διάλογο μαζί του. Και του είπε:

 Τι κάνεις εδώ ρε…. Λέει. τι σε νοιάζει εσένα

«Εμένα δε με νοιάζει, εγώ είμαι επαγγελματίας ψαράς. Θα σε…» και έγινε συμπλοκή. Συμπλοκή με λόγο. Μετά το αλιευτικό έκανε μία, δύο, τρεις στροφές γύρω από το μικρό φουσκωτό και έφυγε. Προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Την πτώση δεν την είδα» αναφέρει ο φερόμενος ως αυτόπτης μάρτυρας.

Το Λιμενικό

Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμενικό εξετάζει τουλάχιστον δύο μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον ενός αλιευτικού σκάφους που έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Οι μαρτυρίες που έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του λιμενικού τμήματος Ερέτριας είναι αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με αυτές, την ώρα που ο πρώην υπουργός κινείτο με το φουσκωτό του με μικρή ταχύτητα προς το Πεζονήσι, ο καπετάνιος ενός αλιευτικού άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω του. Μάλιστα οι δύο άνδρες φέρεται να λογομάχησαν. Τα απόνερα του αλιευτικού φαίνεται ότι προκάλεσαν έντονη ταλάντωση στο φουσκωτό, με αποτέλεσμα ο Σήφης Βαλυράκης να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στη θάλασσα.Η καταγγελία της συζύγου

Η σύζυγός του Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου, με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, έκανε λόγο για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, η εκδοχή της ανθρωποκτονίας. Η προγραμματισμένη για αύριο κηδεία του αναβλήθηκε.

Οι καταγγελίες της συζύγου εδράζονται σε συζητήσεις που έκαναν «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας και ίσως καταθέσουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή της.

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη», καταλήγει η επιστολή της κυρίας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Πλακιωτάκης σε Μίνα Βαλυράκη: «Ό,τι υπάρχει, θα εντοπιστεί»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, τη διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί εξονυχιστικά κάθε πτυχή της υπόθεσης. Ο υπουργός φέρεται να είπε στην κυρία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη ότι είναι τεράστια η εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και θα διερευνηθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια γύρω από την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού. «Ό,τι υπάρχει, θα εντοπιστεί», της ξεκαθάρισε ο υπουργός, ενώ η ίδια τον ευχαρίστησε για την κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και για το προσωπικό ενδιαφέρον του.

Οι καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας Βαλυράκη

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι αίτιος του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος ενός επαγγελματικού αλιευτικού. Οπως υποστήριξε, το αλιευτικό πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού. Ο καπετάνιος του σκάφους τσακώθηκε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, με συνέπεια, από τον κυματισμό που προκλήθηκε, να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός.

Οπως υποστήριξε ο Γιώργος Σπύρου, ο Βαλυράκης είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του φουσκωτού, και το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. Κάλεσε δε τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά, λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της, όπως είπε.

The post Θάνατος Σήφη Βαλυράκη. Αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει φραστικό επεισόδιο με ύβρεις πριν από το δυστύχημα. Εξετάζεται και η εκδοχή της ανθρωποκτονίας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάνατος Σήφη Βαλυράκη, Αυτόπτης, Εξετάζεται,thanatos sifi valyraki, aftoptis, exetazetai