Τα ομορφότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας από ψηλά. Από την Αγία Σοφία και το Άγιον Όρος μέχρι τα Μετέωρα και τα εκκλησάκια του Αιγαίου (βίντεο drone)

Η Μεγάλη Εβδομάδα, είναι και εβδομάδα νηστείας για τους χριστιανούς. Σημαντική ημέρα είναι η Μεγάλη Τετάρτη που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.

Το πρωί τελείται o εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης και αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα: Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο,

την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού. Την Μεγάλη Πέμπτη, είναι η μέρα που βάφουμε τα «κόκκινα» αυγά, που συμβολίζουν το αίμα του Χριστού.

Η ομάδα UP STORIES σε συνεργασία με ακόμα 12 κινηματογραφιστές εναέριων πλάνων παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό βίντεο με τα σημαντικότερα αλλά και ομορφότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας. Από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Ήπειρο, την Μακεδονία και τις Κυκλάδες, όπου λάμπουν» τα ταπεινά τα ελληνικά μοναστήρια και εκκλησάκια.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο drone από το προσωπικό κανάλι του συνεργάτη μας UP STORIES στο YouTube

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Γιατί όταν πλησιάζει το Πάσχα ασβεστώνουν τις αυλές. Πότε έγινε υποχρεωτικό το ασβέστωμα από τον Ι. Μεταξά. Πώς η Φρειδερίκη το «πούλησε» στην Ευρώπη 

The post Τα ομορφότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας από ψηλά. Από την Αγία Σοφία και το Άγιον Όρος μέχρι τα Μετέωρα και τα εκκλησάκια του Αιγαίου (βίντεο drone) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα