Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα στο Εφετείο. Ο μάρτυρας που τον βρήκε νεκρό αναφέρθηκε στην πνευματική και προσωπική σχέση του συγγραφέα με τον δολοφόνο

Η άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στο σπίτι του στην Κυψέλη αναβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι για το φόνο του γνωστού συγγραφέα, που διαπράχθηκε το 2014, έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δύο άνδρες ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 30 και 33 ετών, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και τεσσάρων ετών ο καθένας. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

και της απόπειρας ληστείας, ενώ ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, επικαλέστηκε έλλειψη δείγματος DNA στη σκηνή του εγκλήματος.

Η σχέση με το θύμα

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα και ήταν ο άνθρωπος που τον εντόπισε νεκρό στο κρεβάτι του. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το θύμα γνώριζε τον πρώτο κατηγορούμενο για 10 ίσως και περισσότερα χρόνια, ενώ και οι τρεις μαζί συχνά γευμάτιζαν ή έπιναν καφέ, ενώ θύμα και φερόμενος δράστης είχαν σχέση σεξουαλική και πνευματική.

«Του έδινε χρήματα, όταν τον συναντούσε. Ο κατηγορούμενος εξομολογούνταν στον Μένη τα προβλήματά του. Νομίζω ότι είχε γνωρίσει και την αδελφή του. Ο Μένης το 2010 είχε χάσει τη γυναίκα του…», ανέφερε.

Πρόεδρος: Πήγαιναν καλά τα πράγματα σε αυτή τη σχέση μέχρι τέλους;
Μάρτυρας: Όχι, υπήρχαν κάποιοι διαξιφισμοί, κάποιες εντάσεις, δεν ξέρω πού οφείλονταν. Ο Μένης μού είχε πει ότι του τηλεφωνούσε ο κατηγορούμενος συνέχεια και του ζητούσε χρήματα και πως δεν ήξερε τι να κάνει. Του είπα να σταματήσει να τον συναντά, ανέφερε ο μάρτυρας.

Το μοιραίο βράδυ

Στη συνέχεια ο μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας.

«Είχαμε συναντηθεί στις 8 το βράδυ για φαγητό κοντά στο σπίτι του. Εκεί ο Μένης μου είπε ότι είχε κάποια συνάντηση μετά, έλαβε τηλεφώνημα, αλλά δεν ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Μου είπε ότι θα ανέβαινε για λίγο στο σπίτι του για να πάρει τα φάρμακά του, ήταν άρρωστος, έπασχε από καρκίνο. Την επόμενη εβδομάδα θα έμπαινε στο νοσοκομείο και δεν ήξερε αν θα έβγαινε… Ανέβηκε, αλλά καθυστερούσε και εγώ ανησύχησα. Του τηλεφωνούσα, αλλά δεν απαντούσε…».

Ο μάρτυρας περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να μπει στο σπίτι του Κουμανταρέα, αλλά και τα όσα είδε στη συνέχεια.

«Μόλις ανοίξαμε την πόρτα, καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι είχε γίνει. Οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές. Ο Μένης ήταν στο κρεβάτι νεκρός, ανάσκελα, είχε αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια…», είπε.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ήξερε ότι το θύμα έβλεπε εν ζωή κι άλλους αλλοδαπούς;
Μάρτυρας: Ναι, το γνώριζε ότι έδινε και σε άλλους χρήματα. Γνώριζα πως είχε χρήματα στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω πόσα, τα χρειαζόταν για τις θεραπείες του.
Τέλος, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο πρώτος κατηγορούμενος θα έφτανε σε ένα τέτοιο σημείο, όχι να σκοτώσει, όπως είπε, αλλά ακόμη και να σπρώξει έναν άνθρωπο στα 83 του, έναν άνθρωπο ο οποίος τον είχε βοηθήσει πολλές φορές.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα. Περίμενε με τον συγκατηγορούμενό του τέσσερις ώρες στο ισόγειο της πολυκατοικίας για να γυρίσει ο Μένης. Πράγμα που σημαίνει ότι το είχαν υπολογίσει. Οι δύο κατηγορούμενοι συναντήθηκαν και σχεδίασαν πώς θα επιτεθούν».

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι υπεράσπισης τόνισαν πως ο μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις, καθώς στην αστυνομία είχε καταθέσει πως ο συγγραφέας και ο φερόμενος δράστης γνωρίζονταν μόνο τον τελευταίο χρόνο πριν από το έγκλημα. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

αρχική φωτογραφία: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: «Το έγκλημα στο Κολωνάκι», για το οποίο καταδικάστηκε ο Θανάσης Νάσιουτζικ. «Μπορώ εγώ να σκοτώσω με αυτά τα χέρια που τρέμουν», ρώτησε τους δημοσιογράφους, ενώ η αστυνομία είχε πει ότι ο φονιάς ήταν ασταθής (βίντεο)

The post Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα στο Εφετείο. Ο μάρτυρας που τον βρήκε νεκρό αναφέρθηκε στην πνευματική και προσωπική σχέση του συγγραφέα με τον δολοφόνο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα