Συνεχίζεται η αγωνία για τους 22 ναυτικούς στο Ακρωτήριο της Μαλέας. Λόγω σφοδρής κακοκαιρίας δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί το ακυβέρνητο πλοίο «ΑEOLOS». Απαγορευτικό στα λιμάνια

Συνεχίζεται η περιπέτεια των 22 ναυτικών, οι οποίοι από χθες το πρωί βρίσκονται σε ακυβέρνητο πλοίο «ΑΕΟLOS», στο Ακρωτήριο Μαλέας, λόγω της κακοκαιρίας.

Στο σημείο κατάφερε να φτάσει ένα ρυμουλκό, αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν είναι δυνατό για να το ρυμουλκήσει σε ασφαλές σημείο κι έτσι αναμένεται να φτάσει στο σημείο και δεύτερο. Οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για το περιστατικό έχει δεσμεύσει δύο παραπλέοντα πλοία για την

παροχή βοήθειας ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι έως 10 μποφόρ.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί ανάγκη. Στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν και διασώστες του Λιμενικού Σώματος. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενικαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα.

Επίσης,δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χωρίς ρεύμα Ανδρος και Τήνος λόγω της κακοκαιρίας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Άνδρο και στην Τήνο λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου διανομής, αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Άνδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις προσπάθειες για επανηλεκτροδότηση των δυο νησιών.

kathimerini

The post Συνεχίζεται η αγωνία για τους 22 ναυτικούς στο Ακρωτήριο της Μαλέας. Λόγω σφοδρής κακοκαιρίας δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί το ακυβέρνητο πλοίο «ΑEOLOS». Απαγορευτικό στα λιμάνια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα