Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις. Δείτε σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έπεσε από τους 10 βαθμούς (χάρτες)

Αλλαγή του καιρού αναμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου καθώς ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους.

Ο Χάρτης 1 δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09. Όπως εύκολα παρατηρείτε, πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C αναμένουμε

στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν την Παρασκευή 20/09.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Παρότι ο υδράργυρος την Τρίτη 17/09 ξεπέρασε τους 35°C στα ηπειρωτικά, η μείωση της διάρκειας της ημέρας και η πτώση των τιμών ελαχίστων θερμοκρασιών το βράδυ και νωρίς το πρωί μας υπενθυμίζει πως το καλοκαίρι δεν αργεί να τελειώσει. Ο Χάρτης 2 παρουσιάζει τις ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας όπως τις κατέγραψαν 347 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τετάρτη 18/09.

Μεγάλες διαφορές ακόμη και 10°C παρατηρούνται μεταξύ παραθαλάσσιων και ηπειρωτικών περιοχών, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε ημιορεινά οροπέδια.

The post Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις. Δείτε σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έπεσε από τους 10 βαθμούς (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα