Πόσοι ήταν τελικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα; Οι διοργανωτές μέτρησαν 1,5 εκατ. διαδηλωτές και η Αστυνομία 140 χιλιάδες. Τι δείχνουν οι εικόνες από αέρος (βίντεο)

Διοργανωτές και Αστυνομία για μια ακόμα φορά διαφώνησαν για το μέγεθος της συγκέντρωσης στο Μακεδονικό συλλαλητήριο. Οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας έκαναν λόγο για 140.000 περίπου διαδηλωτές, ωστόσο οι διοργανωτές ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό, κάνοντας λόγο ακόμα και για 1,5 εκατ.

Εικόνα σχετικά με την έκταση του πλήθους των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

στην Πλατεία Συντάγματος και τη γύρω περιοχή την Κυριακή, δίνει βίντεο από αέρος που δημοσιοποίησε η αστυνομία.

Ο κόσμος στην κορύφωση του συλλαλητηρίου ξεκινούσε από το ύψος του Ευαγγελισμού και κάλυπτε την Ερμού, την Σταδίου, όλη την Βασιλίσσης Σοφίας και εκτεινόταν έως τις Στήλες Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Δείτε την λήψη από το ελικόπτερο της αστυνομίας:

Η κυβέρνηση κατηγορεί τους κυρίους Σαμαρά και Μητσοτάκη, ότι θέλησαν να καπηλευτούν το συλλαλητήριο και τονίζει, ότι θα τηρήσει αταλάντευτα τη γραμμή του πατριωτικού συμφέροντος, της μετριοπάθειας, της σύνεσης και της επιμονής σε «καθαρές» θέσεις.

Το πρωθυπουργικό γραφείο για το συλλαλητήριο: όπως αναμενόταν συγκέντρωσε αρκετές χιλιάδες στο Σύνταγμα, αλλά δεν ήταν σεισμός, ούτε εκατομμύρια

Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα. Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία. Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη. Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.

«Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι το συλλαλητήριο είναι έκφραση εθνικής υπερηφάνειας

Μητσοτάκης για το συλλαλητήριο: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά

Ως αποδοκιμασία προς τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης αποτιμά στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σημερινό συλλαλητήριο σημειώνοντας ότι αποτελεί «έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας» προσθέτοντας ότι «δεν είχε κομματικό χρώμα».

Όπως υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μείζον εθνικό θέμα» και καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης «ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς. Κυρίως, όμως, έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».

Το άρθρο Πόσοι ήταν τελικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα; Οι διοργανωτές μέτρησαν 1,5 εκατ. διαδηλωτές και η Αστυνομία 140 χιλιάδες. Τι δείχνουν οι εικόνες από αέρος (βίντεο) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα